Η έξοδος από τα μνημόνια στο επίκεντρο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται η καταγραφή «ενστάσεων» από τους 53Πολιτική

Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομιλίες υπουργών και στελεχών του οργάνου ενώ το μεσημέρι αναμένεται και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Υπενθυμίζεται πως το όργανο έχει να συνεδριάσει από τα τέλη Ιουλίου. Από τότε έχει ακολουθήσει μια πυκνή πολιτική περίοδος, ενώ τα στοιχήματα από εδώ και στο εξής είναι ουκ ολίγα.

Στη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δράσεις του επόμενου διαστήματος

αναμένεται να κυριαρχήσουν ο απολογισμός για την τρίτη αξιολόγηση και το κομβικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα των Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη προς την αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της ότι καταστροφολογεί πάνω στο θέμα της εξόδου, και σημείωσε με νόημα πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που δε θέλουν να δουν τη χώρα να πετυχαίνει (αναγορεύοντας τις κυβερνητικές προσπάθειες, σε εθνικές).

Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα της επικαιρότητας όπως το "Σκοπιανό", μετά την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων που θα τρέξουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

"Κριτική" συμβολή από τους 53

Με ερωτηματικό αν θα τεθούν εκ νέου εκ μέρους της εσωκομματικής τάσης των 53, ζητήματα όπως αυτό περί της νομοθετικής ενίσχυσης της λαϊκής πρώτης κατοικίας απέναντι στους πλειστηριασμούς, των πολιτικών παρεμβάσεων της Εκκλησίας (η οποία εν προκειμένω βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συλαλλητηρίων, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε απέναντι).

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι "53", με κείμενό τους πρόσφατα (17 Δεκεμβρίου) έχουν ζητήσει την αποτίμηση της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία αυτή οδηγεί διαρκώς σε υποχωρήσεις και βλάπτει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ - ζητούν επομένως έναν αναπροσανατολισμό των κυβερνητικών πολιτικών με σαφές αριστερό πρόσημο. Αναμένεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση θα καταθέσουν μια επικαιροποιημένη εκδοχή του κειμένου εκείνου στο οποίο κατέθεταν την κριτική τους για επιμέρους ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για τη λειτουργία του κόμματος.

Κεντρική ΕπιτροπήΣΥΡΙΖΑ53ενστάσειςσυνεδρίασηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα