Η «Δύση» κατηγορεί την Κίνα για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Microsoft

Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησαν επισήμως ομάδες που έχουν τη στήριξη του κινεζικού κράτους για τις πράξεις κυβερνοεπιθέσεων και χάκινγκ, μεταξύ άλλων στους σέρβερ του προγράμματος Microsoft Exchange.

“Η κυβερνοεπίθεση στον σέρβερ της Microsoft Exchange

από ομάδες που στηρίζονται ενεργά από το κινεζικό κράτος είναι μια απερίσκεπτη, αλλά γνωστή μορφή συμπεριφοράς“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ.

“Η κυβέρνηση της Κίνας θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις συστηματικές πράξεις κυβερνο-σαμποτάζ και θα πρέπει να είναι έτοιμη να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της, εάν δεν το πράξει”, καταλήγει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η καταδίκη του Πεκίνου ως υπεύθυνου για τις κυβερνοεπιθέσεις είναι ομόθυμη, με τις χώρες οι οποίες κατονομάζουν την κινεζική κυβέρνηση ως υπεύθυνη να περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, αλλά και το NATO, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε επίσης ότι η πηγή της κυβερνοεπίθεσης ήταν η Κίνα, προσθέτοντας ότι το πλήγμα “είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντικές οικονομικές απώλειες για κρατικούς θεσμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις”, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Εντατική εκπαίδευση για τον Τζεφ Μπέζος για την πρώτη πτήση με τη διαστημική του κάψουλα (Photo)

Βρετανία: Καταργούνται (σχεδόν) όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό παρά το τέταρτο κύμα (vid)

Γερμανία – Πλημμύρες: Νέα «συγγνώμη» από τον Λάσετ που… γελούσε όσο μιλούσαν για τους νεκρούς (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα