Η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει κόμμα (;)-Ο Λαφαζάνης «πετά το γάντι» στον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι σαφές πλέον ότι η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον… ημερομηνία λήξης. Το μόνο που μένει –στην πραγματικότητα- να απαντηθεί είναι αν αυτή ταυτίζεται με την ημερομηνία του έκτακτου συνεδρίου, η αν θα έρθει νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, σκληραίνουν την στάση τους και μέσα από καθημερινές συνεντεύξεις, προαναγγέλλουν την ίδρυση νέου κόμματος, ρίχνοντας παράλληλα την ευθύνη στον πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,

τονίζει ότι «Για την ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας», ενώ σημειώνει πως η Αριστερή Πλατφόρμα «θα συνεχίσει πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις». Παράλληλα ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, ξεκαθαρίζει πως αν η κυβέρνηση «ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα».

Εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας χαρακτηρίζει μάλιστα «εκβιαστικό και ανούσιο» το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, ενώ τονίζει ότι θεωρεί επίπλαστο το δίλημμα «ή ψηφίζουμε ή ρίχνουμε την κυβέρνηση» και επαναλαμβάνει την θέση του πως «μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα».

Νέο πολιτικό φορέα προαναγγέλλει ο Λαπαβίτσας

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λαπαβίτσας πήγε ένα βήμα παρακάτω σε δηλώσεις του, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς, νέο πολιτικό φορέα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, υπογράμμισε ότι «επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση το 61-62% του δημοψηφίσματος», ενώ υποστήριξε πως θα θεωρήσει πραγματικά τραγικό το γεγονός να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας μνημόνιο.

Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΚώστας ΛαπαβίτσαςΑριστερή Πλατφόρμανεο κόμμαΣΥΡΙΖΑεθνικό νόμισμαΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα