Γκισλέιν Μάξουελ: Θύτης ή θύμα της κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας;

Η Γκισλέιν Μάξουελ ήταν ένα από τα «χρυσά κορίτσια» της βρετανικής μπουρζουαζίας. Γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1961, στο Μαιζόν Λαφίτ, στη Γαλλία, καθώς η μητέρα της Ελίζαμπέτ Μεινάρ ήταν Γαλλίδα. Πατέρας της ήταν ο Τσεχοσλοβάκος στην καταγωγή και Εβραίος το θρήσκευμα, Ρόμπερτ Μάξουελ, ο οποίος ήλθε στην Αγγλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, παρασημοφορημένος για τη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες.

Ο

Μάξουελ δούλεψε στο χώρο των εκδόσεων, μπλέχτηκε με την πολιτική και υπηρέτησε 6 χρόνια ως μέλος του Κοινοβουλίου, με το κόμμα των Εργατικών. Το 1984, απέκτησε τον εκδοτικό όμιλο που εξέδιδε την εφημερίδα «Daily Mirror» και τον ιστορικό εκδοτικό όμιλο McMillan. Ήταν ένας σκληρός άνθρωπος, με μάλλον σκοτεινό παρελθόν, και το Λονδίνο πάντα έτρεμε τα πρωτοσέλιδα της κιτρινίζουσας εφημερίδας του.

Η Γκισλέιν ήταν το ένατο και μικρότερο παιδί του, και της είχε τόση αδυναμία που όταν έφτασε η στιγμή να παραλάβει το πανάκριβο γιοτ του, το 1986, την κάλεσε στο ναυπηγείο της Ολλανδίας για να παραστεί στη βάπτιση του σκάφους, δίνοντας το όνομα «Lady Ghislaine». Η νεαρή Γκισλέιν πήγε στα καλύτερα σχολεία, στο γυμνάσιο θηλέων της Οξφόρδης, έπειτα στο Έντγκαρλι Χολ, στο Χέντιγκτον, και έκανε κολέγιο στο Μάρλμπορο και στο Μπάλιολ της Οξφόρδης, σπουδάζοντας Μοντέρνα Ιστορία και Γλώσσες.

Η Γκισλέιν ήταν ένα πολλά υποσχόμενο κορίτσι, έκανε μια κοινωνική ζωή στο Λονδίνο, και ίδρυσε το «Kit-Cat Club», δανειζόμενη τον τίτλο της πολιτικής και λογοτεχνικής λέσχης που ίδρυσαν οι περίφημοι «Whigs», τον 18ο αιώνα, την ίδια περίοδο διηύθυνε την ποδοσφαιρική ομάδα Oxford United F.C. την οποία είχε αγοράσει ο πατέρας της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έγινε διευθύντρια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «European» ιδιοκτησίας του πατέρα της. Τον Ιανουάριο του 1991, η Γκισλέιν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, και έγινε διευθύντρια της εφημερίδας «New York Daily News» που αγόρασε ο πατέρας της.

Τον Νοέμβριο του 1991, όμως, ο πατέρας της Ρόμπερτ Μάξουελ, βρέθηκε νεκρός στα Κανάρια νησιά. Ο θάνατός του παραμένει σκοτεινή υπόθεση, καθώς το πτώμα βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο πανάκριβο γιοτ του, στο οποίο περνούσε μεγάλα διαστήματα της ζωής του. Ο Μάξουελ θάφτηκε στην Ιερουσαλήμ, και η Γκισλέιν παρέστη στην τελετή περιτριγυρισμένη από άντρες των μυστικών υπηρεσιών, παίρνοντας την ευχή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιτζάκ Σαμίρ. Η Γκισλέιν δεν έπαψε να πιστεύει πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε, αλλά οι έρευνες δεν έφεραν επαρκή στοιχεία.

Μετά το θάνατο του πατριάρχη Ρόμπερτ Μάξουελ, ξέσπασε σκάνδαλο καθώς αποκαλύφθηκε απάτη εις βάρος των μετόχων της εκδοτικής εταιρείας Mirror Group, η οποία εξέδιδε και την εφημερίδα «Daily Mirror». Ο Μάξουελ είχε επίσης καταχραστεί 400.000.000 λίρες από το ταμείο συντάξεων της εταιρείας και οι γιοι του, Ίαν και Κέβιν, συνελήφθησαν, και έκατσαν 3,5 χρόνια φυλακή.

Η Γκισλέιν μετά το θάνατο του πατέρα της μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Υόρκη ζώντας με ένα εισόδημα 80.000 λιρών ετησίως από ένα καταπίστευμα σε τράπεζα του Λιχτενστάιν, που είχε φροντίσει ο πατέρας της. Μετακόμισε στο διαμέρισμα ενός Ιρανού φίλου της στο Σέντραλ Παρκ, και ασχολήθηκε εργαζόμενη σε μεσιτικό γραφείο της λεωφόρου Μάντισον, ζώντας πάντα μια πλούσια κοινωνική ζωή.

Τζέφρι Επστάιν: ο κακός λύκος της Wall Street

Η Γκισλέιν την εποχή εκείνη συνδέθηκε ερωτικά με τον μεγάλο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, τον οποίο της είχε συστήσει ο πατέρας της σε ανύποπτο χρόνο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ερωτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έζησαν μαζί για κάποια χρόνια, και έμειναν φίλοι για 25 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το θάνατό του, το 2019. Ο Επστάιν δεν δίσταζε να δηλώνει δημοσίως, και σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Βίκυ Γουόρντ του «Vanity Fair» ότι η Γκισλέιν ήταν «η καλύτερή του φίλη», και το πρόσωπο που οργάνωνε μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Βλέποντας τις φωτογραφίες του ζευγαριού, διακρίνει κανείς μια γυναίκα βαθιά ερωτευμένη.

Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν, ήταν ένα από τα πιο hot ζευγάρια της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν μια νέα γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, με ερείσματα στην ευρωπαϊκή ελίτ, κι αυτός ένας γοητευτικός νέος άντρας, ένας διάσημος και επιτυχημένος χρηματιστής, φτιαγμένος από τα υλικά που αναδεικνύουν τους super stars! Το ζευγάρι φιλοξενούνταν στα lifestyle έντυπα της Νέας Υόρκης, και αποτελούσε κομμάτι του διεθνούς jet set. Πολυτελή διαμερίσματα στο Μανχάταν, σπίτια στο Παρίσι και το Λονδίνο, σαλέ στην Ελβετία, διακοπές στα τροπικά νησιά. Μια ζωή που έμοιαζε ονειρεμένη. Οι γνωριμίες τους δεν περιορίζονταν στους πλούσιους και διάσημους, αλλά και στους γαλαζοαίματους. Το ζευγάρι είχε φωτογραφηθεί ακόμη και στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Κλίντον. Το ζευγάρι είχε φιλικές σχέσεις ακόμη και με τον πρίγκιπα Άντριου, και είχε φωτογραφηθεί να κάνει διακοπές στο ξύλινο σπίτι που βρίσκεται στα βασιλικά κτήματα του Μπαλμόραλ. Η φωτογραφία αυτή που τραβήχτηκε όταν δεν υπήρχαν σύννεφα στις ζωές των δύο εικονιζόμενων, επρόκειτο να εμπλέξει εμμέσως -πλην σαφώς- και τον πρίγκιπα Άντριου σε όσα θα αποκαλύπτονταν λίγο αργότερα.

Πρίγκιπας Άντριου

H σχέση των δύο αυτών ανθρώπων κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει και να μετασχηματίζεται. Η Γκισλέιν από ερωμένη έγινε καλή φίλη, και λίγο αργότερα μπήκε στην υπηρεσία του Τζέφρι Επστάιν, εργαζόμενη γι’ αυτόν. Τα καθήκοντά της ήταν να υποστηρίζει γραμματειακά τις ανάγκες του άλλοτε εραστή της, και να χειρίζεται κάποιες ευαίσθητες υποθέσεις του. Ανάμεσα στα καθήκοντά της ήταν να προσεγγίζει πολύ νέες κοπέλες για να τις προωθήσει στο κρεβάτι του εραστή και αφεντικού της. Η αφοσιωμένη Γκισλέιν, έκανε τα πάντα για να βρίσκεται στο πλευρό του και να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις.

Μετά τη σύλληψη, την προφυλάκιση και την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν στο κελί του, οι Αρχές βρήκαν αρκετές φωτογραφίες που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Οι φωτογραφίες τέθηκαν υπ’ όψιν του σώματος των ενόρκων και κρίνονται επιβαρυντικές εκ του αποτελέσματος. Οι δικαστές σχημάτισαν την εικόνα ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο ο Έπσταϊν είχε ονομάσει «Lolita Express», ήταν -μεταξύ άλλων- ο ιδανικός χώρος για να συνευρίσκεται ο χρηματιστής με νεαρότατες, ακόμη και ανήλικες κοπέλες. Τα ραντεβού τα έκλεινε η Γκισλέιν, και το ιδιωτικό αεροπλάνο «εν πτήσει» μπορούσε να βρίσκεται από τη μια πολιτεία, σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, όπου οι νόμοι είναι διαφορετικοί. Στο ίδιο αεροσκάφος η Γκισλέιν, με το χαμόγελο στα χείλη, απεικονίζεται σε φωτογραφίες να κάνει μασάζ στα πόδια του χρηματιστή και άλλοτε εραστή της.

Εκτός από τις 19 επίμαχες φωτογραφίες που ανακάλυψε το FBI, σε κάποιο CD για υπολογιστές, βρέθηκε και μια αγγελία συνταγμένη από την Γκισλέιν Μάξουελ, που έγραφε: «Ζητείται βοηθός. Είστε μασέζ; Εργασία στο σπίτι στο Palm Beach. Άριστη αμοιβή. Κυρίως Σαββατοκύριακα. Καλέστε στο 351-1000. Αφήστε μήνυμα».

Βρέθηκαν επίσης μέιλ της Γκισλέιν που επέκρινε τον οικονόμο της βίλας του Παλμ Μπιτς, Χουάν Αλέσι, παραπονούμενη γιατί άφηνε την πισίνα βρώμικη, και δεν τακτοποιούσε τα λάδια και τις κρέμες με τις οποίες οι λεγόμενες «σκλάβες του σεξ» έκαναν μασάζ στον Επστάιν.

Ο πρίγκιπας Άντριου με τον φίλο του Τζέφρι Επστάιν

Η Γκισλέιν Μάξουελ, υπολογίζεται ότι από το 2001, ασχολείτο με την οργάνωση της σεξουαλικής δραστηριότητας του Τζέφρι Επστάιν. Τουλάχιστον για 20 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της, ως γραμματέας εξ’ απορρήτων, για τον άνθρωπο που θαύμαζε και είχε ερωτευτεί, βάζοντας πολλές φορές στην άκρη τον γυναικείο εγωισμό της.

Ο οικονόμος της βίλας Χουάν Αλέσι, με την κατάθεσή του «καίει» την Γκισλέιν Μάξουελ, αναφέροντας ότι αυτή ήταν η «κυρία του σπιτιού», και όχι μόνο στρατολογούσε νεαρές κοπέλες για την ευχαρίστηση του Τζέφρι Επστάιν, αλλά ήταν παρούσα και κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων. Ο οικονόμος ανέφερε ότι μετά τις συνευρέσεις εύρισκε διάφορα ερωτικά βοηθήματα, τα οποία καθάριζε και τακτοποιούσε σε ένα ψάθινο κουτί στην ντουλάπα της Γκισλέιν. Ο «κακός λύκος» Τζέφρι Επστάιν, έφυγε από τη ζωή, και τώρα η Γκισλέιν θα πρέπει να περάσει το σκοτεινό δάσος μόνη της, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη για την ενοχή της, και θα συνέλθει στις 28 Ιουνίου του 2022 για να ορίσει την ποινή.

Όλα αυτά, βέβαια, εάν στο μεταξύ δεν αναβληθεί η υπόθεση, καθώς το νομικό team της Γκισλέιν Μάξουελ συγκεντρώνει τα πυρά του στον «Ένορκο Νο 50», κάποιον κύριο Σκότι Ντέιβις που αφού αποκαλύφθηκε πως είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδί, βάλλεται η αξιοπιστία του, ώστε να εξαιρεθεί από την υπόθεση. Παρόλα αυτά, όσο απειλείται η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου, η Γκισλέιν Μάξουελ κινδυνεύει.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαία δυστυχήματα: 5 διάσημοι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο (Videos / Photos)

Στο απόσπασμα η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Πώς η δημοσιογραφία «βάλλεται» από παντού

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την «τρέλα» των supercars: Τα τροχαία που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (Photos/Videos)

Keywords
θυτης, new york, daily news, vanity fair, Χριστούγεννα, γαλλια, mirror, γιοτ, lady, σχολεια, club, oxford, european, νέα, york, news, group, τραπεζες, λιχτενστάιν, vanity, super, stars, lifestyle, jet, set, συλληψεις, express, ηπα, fbi, ζητείται, beach, ιουνίου, team, videos, ελλαδα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νεκρος συνταγμα, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, βαπτιση, γυναικα, εργασια, ηπα, θανατος, ιερουσαλημ, ισραηλ, λονδινο, λυκος, μητερα, νησια, πρωτοσελιδα, φωτογραφιες, φωτογραφια, fbi, oxford, αδυναμια, αεροπλανο, ανθρωπος, βικυ, βοηθηματα, βρισκεται, γοητευτικος, δασος, εβραιος, εγινε, ελβετια, ελευθερια, εμειναν, εντυπα, εποχη, ερευνες, εφυγε, εφημεριδα, ζευγαρια, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υπολογιστες, υποθεση, εικονα, μειλ, οικο, ιστορικο, καναρια νησια, κομμα, λιχτενστάιν, μασαζ, νεα υορκη, νομοι, ομαδα, παντα, ονομα, παιδι, παρισι, πισινα, πολιτεια, πριγκιπας, ραντεβου, σαλε, συλληψη, σπιτι, σπιτια, τροχαια, φυλακη, χαμογελο, χειλη, group, αντρες, super, beach, cat, φιλοι, γλωσσες, ιουνίου, jet, κακος, κομματι, κρεβατι, κτηματα, λευκο, lifestyle, mirror, ποδια, set, team, τραπεζα, υλικα, βοηθος, γιοτ, york, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα