Γκάλοπ ΚΑΠΑ Research για τους ηγέτες 12 χωρών - Πρώτος ο Πούτιν, δεύτερος ο Τσίπρας στα Βαλκάνια (Πίνακες)

Η θέση του Τραμπ, της Μέρκελ και του Ερντογάν ΠολιτικήΚΟΣΜΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήµατα της έρευνας σχετικά µε τη δηµοτικότητα των ηγετών είτε των χωρών της περιοχής είτε των µεγάλων δυνάµεων του πλανήτη (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Πρώτος σε δηµοφιλία είναι ο Ρώσος ηγέτης Βλ. Πούτιν και ακολουθούν ο Εµ. Μακρόν µε την Α. Μέρκελ. Εντυπωσιακή φαίνεται να είναι η αποδοχή του Ελληνα πρωθυπουργού

Αλέξη Τσίπρα, αφού είναι 5ος σε δηµοτικότητα στη ΝΑ Μεσόγειο και δεύτερος -µετά τον Βλ. Πούτιν- στα Βαλκάνια. Γεγονός που, προφανώς, µαζί µε τη διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού, ενισχύει και τον ρόλο της χώρας.

Στην έρευνα που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» εµφανίζεται το φαινοµενικά παράδοξο ο Αλ. Τσίπρας να έχει µεγαλύτερη αποδοχή στην Αλβανία, στην Τουρκία ή στο Ισραήλ απ’ ό,τι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξηγείται, φυσικά, από το γεγονός ότι στις άλλες χώρες ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται αποκλειστικά από τη διεθνή παρουσία του και όχι από ζητήµατα εσωτερικής πολιτικής. Στα αξιοσηµείωτα και η επίδοση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη, που συγκέντρωνε το 2003 εξαιρετικά ποσοστά δηµοφιλίας στα Βαλκάνια.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η µεγάλη έρευνα της Κάπα Research έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 9.241 πολιτών από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συγκεκριµένα, πολίτες Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Σερβίας, Ρουµανίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κοσόβου, Ισραήλ, Λιβάνου, Αιγύπτου και Αλβανίας. Το χρονικό διάστηµα της έρευνας µε τη διαδικασία των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεντεύξεων είναι από τις 5 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου.

Κάπα Researchδημοφιλίαπολιτικοί αρχηγοίγκάλοπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα