Γιώργος Κύρτσος: Ερώτηση στην Κομισιόν για την υπόθεση Σαμπάνη – «Καρφιά» για Θεοδωρικάκο

Γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν αναφορικά με τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα, κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ο Γιώργος Κύρτσος ζητά από την Επιτροπή να παρέμβει ώστε να υπάρξει αποζημίωση για την οικογένεια του 18χρονου Ρομ και να διωχθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό του.

«Η προστασία της ζωής των πολιτών, ανάμεσά τους και εκείνοι που έχουν παραβατική συμπεριφορά, από την δυσανάλογη αστυνομική βία, είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση»

υπογραμμίζει ο Γ. Κύρτσος.

Υπέβαλα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον 18χρονο Ρομ Ν.Σαμπάνη που έχασε τη ζωή του λόγω χρήσης δυσανάλογης αστυνομικής βίας.
Με βάση κράτος δικαίου:
Θεοδωρικάκος,ΕΛΑΣ να αναλάβουν ευθύνες τους,
η οικογένειά του να αποζημιωθεί,
αυτοί που τον πυροβόλησαν να διωχθούν.

Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) May 10, 2022

Στην ερώτησή του ο Γιώργος Κύρτσος αφήνει αιχμές για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι κατά την επίσκεψή του στους αστυνομικούς μετά το αιματηρό περιστατικό, έδωσε την εντύπωση ότι εγκρίνει τις πράξεις τους.

Question for written answer to the @EU_Commission regarding the case of the 18-year old Greek Rom, Nikos Sampanis who lost his life due to disproportionate police violence. @RenewEurope @Renew_Press #RenewEurope pic.twitter.com/7LX0fmE1JC

Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) May 10, 2022

Πριν λίγες ημέρες ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε πετάξει πάλι «καρφιά» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή και πάλι την υπόθεση Σαμπάνη.

Ο Θεοδωρικάκος παρεμβαίνει,λέει,σε θέματα αρμοδιότητάς του.
Να αναγνωρίζει όμως λάθη του,ευθύνες ΕΛΑΣ.
Επισκέφτηκε υποστηρικτικά αστυνομικούς οι οποίοι σκότωσαν αναίτια τον 18 χρόνο Ν.Σαμπάνη.
Τους «απειλούσε» όχημα αλλά ο φονευθείς δεν το οδηγούσε..
Συγγνώμη,αποζημίωση,κάθαρση.

Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) May 7, 2022

Την παρέμβαση Κύρτσου σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη, Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν οι δίκες προθέσεων, παρά μόνο τα αποτελέσματα. Ο ευρωβουλευτής (εκλεγμένος με τη ΝΔ) Γιώργος Κύρτσος υπέβαλε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη. Ζητάει απόδοση ευθυνών και αποζημίωση για την οικογένεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου: «Στόχος μου να δώσω φωνή σε αυτούς που δεν έχουν, σε όσους έχουν ανάγκη»

Μάχη για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία στην Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στη ΝΔ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – «Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Κύρτσος, Ερώτηση, Κομισιόν, Σαμπάνη – Καρφιά, Θεοδωρικάκο,giorgos kyrtsos, erotisi, komision, sabani – karfia, theodorikako