Γιατί ο Μητσοτάκης δε θέλει τώρα ανασχηματισμό

Ο Πρωθυπουργός, όπως μαθαίνουμε, καταρρίπτει τα όποια σενάρια ανασχηματισμού.

Κατ’ αρχάς δεν του αρέσουν οι αλλαγές, όπως λέει, και επιπλέον διερωτάται τι νόημα έχει ένας νέος ανασχηματισμός μόλις έξι μήνες από τον προηγούμενο. Πολύ δε περισσότερο όταν στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες απαιτούν συνοχή και διαρκή ετοιμότητα. Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι απαιτεί διαρκώς αποτελέσματα από τους υπουργούς του και δεν συμβιβάζεται με φαινόμενα αδράνειας. Και ο νοών νοείτω…

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απλωμένο τραχανά. Αναμένει

την έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης από τις Βρυξέλλες, περιμένει την άλλη εβδομάδα για αυτόν τον λόγο στην Αθήνα την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μαζί χρειάζεται να οργανώσει την υποδοχή των πρώτων δισ. με τα οποία θα ξεκινήσουν τα πρώτα μεγάλα έργα. Επίσης θέλει να ψηφίσει προσεχώς κάμποσα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και μαζί έχει την εκκρεμότητα της συνάντησης με τον Ερντογάν, όπως και την προετοιμασία του κρίσιμου ταξιδιού του στην Αμερική στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει πολλά στην κινητοποίηση της οικονομίας προσεχώς, θέλει να μετρήσει και να ζυγίσει τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν και βεβαίως επενδύει μεσομακροπρόθεσμα στην ενίσχυση των δεσμών με τον Μπάιντεν και τις ΗΠΑ. Οπότε ο ανασχηματισμός παραμένει «εύκολη ενασχόληση των οκνηρών αναλυτών», όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος.

Σε αγώνα μπάσκετ μαζί με 1.500 άτομα ο Βασίλης Οικονόμου παρά τις απαγορεύσεις

Ανδρουλάκης για ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: Είμαι ξεκάθαρος, τις έχω πάρει τις αποφάσεις μου, δεν μαδάω καμία μαργαρίτα

Μητσοτάκης: Μικρός ήθελα να γίνω οδηγός τρένου και πιλότος (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα