Γερμανία: Ο Στάινμαϊερ κάνει λόγο για «δύο ΗΠΑ», πριν και επί Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Τις προ Τραμπ Ηνωμένες Πολιτείες, για την υποστήριξή τους κατά την επανένωση της Γερμανία, ευχαρίστησε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε ομιλία του στη Βοστώνη, όπου εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε επίσης ότι το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην Ουάσιγκτον όπως τότε.

Η Γερμανία οφείλει στις ΗΠΑ «την ενότητά της και την ελευθερία της», υπογράμμισε ο Στάινμαϊερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ινστιτούτο

Γκέτε στη Βοστώνη.

«Είμαστε και παραμένουμε βαθιά δεμένοι με εκείνη την Αμερική. Ευχαριστούμε, Αμερική!», τόνισε.

Στh συνέχεια ωστόσο, ο Γερμανός πρόεδρος υπογράμμισε τις τεράστιες διαφορές εκείνης της εποχής με τη σημερινή διμερή συνεργασία.

«Εκείνη η Αμερική πάντοτε ήθελε και υποστήριζε μια ενωμένη Ευρώπη. Εκείνη η Αμερική ήθελε αληθινή εταιρική σχέση και φιλία με αμοιβαίο σεβασμό. Πολλά από αυτά δεν μοιάζουν αυτονόητα σήμερα», τόνισε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Στάινμαϊερ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Είναι η δεύτερη φορά που ο Στάινμαϊερ επισκέπεται τις ΗΠΑ ως πρόεδρος της Γερμανίας. Καμία από τις δύο δεν έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο.

 

 

 

ΣτάινμαϊερΓερμανίαΑμερικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα