Γαλλικές Εκλογές: Νίκη Μακρόν με 58,2% δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit polls (Video)

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58,2 % εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Α2.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58 % έναντι 42% της Λεπέν επανεκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, μετέδωσε η τηλεόραση TF1.

H BFM TV δίνει 57,6% στον Μακρόν και 42,6 στην Λεπέν.

Οι κάλπες στη Γαλλία

έκλεισαν και το πρώτο επίσημο exit poll δείχνει τον επόμενο Πρόεδρο. O Μακρόν φαίνεται να συγκεντρώνει 58,2% έναντι 41,8% της Λεπέν.

Τα πρώτα exit polls δείχνουν μία μεγάλη διαφορά 16 μονάδων μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Από την άλλη το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν είναι μεγάλο, καθώς ξεπερνά το 41% ενώ στον 2ο γύρο των εκλογών το 2017 είχε συγκεντρώσει 33,9%.

Υποστηρικτές του Εμανουέλ Μακρόν έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Champ de Mars, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος θα απευθύνει τη νικητήρια ομιλία του.

Το 2017, γιόρτασε τη νίκη του στο προαύλιο του Λούβρου, οπότε παραμένει στο προσκήνιο και στοχεύει να αφήσει το στίγμα του σε μια ακόμη εμβληματική παρισινή τοποθεσία.

Το κλίμα είναι πανηγυρικό, ενώ έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 3.000 άτομα.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το ποσοστό της αποχής προβλημάτισε τους αναλυτές, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει το 28,2%, ποσοστό ρεκόρ εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Διαρροή exit poll από το Βέλγιο δίνει νίκη στον Μακρόν

Guardian για τον τουρισμό στην Ελλάδα: Όλοι οι οιωνοί φαίνονται θετικοί

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Ζελένσκι – H απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη στο επίκεντρο

Keywords
Τυχαία Θέματα