Φιλιππίνες: Αστυνομικοί τον ανάγκασαν να κάνει 300 καθίσματα και πέθανε

Ένας 28χρονος άνδρας από τις Φιλιππίνες πέθανε όταν τον ανάγκασαν οι αστυνομικοί να κάνει μια άσκηση 300 φορές ως τιμωρία γιατί παραβίασε την καραντίνα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αρχές εντόπισαν τον Darren Manaog Peñaredondo να αγοράζει πόσιμο νερό μετά τις 18:00, παραβιάζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού στην πόλη Στρατηγός Trias, στην επαρχία Cavite.

Στην επαρχία έχουν τεθεί περιοριστικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 17:00.

Η σύντροφος του Peñaredondo, Reichelyn

Balce, είπε ότι ο Peñaredondo και ένας άλλος άντρας που φέρεται να είχε παραβιάσει τους περιορισμούς «μεταφέρθηκαν στο Plaza Malabon μπροστά από την δημοτική αίθουσα. Και τότε, τους είπαν να κάνουν τη σωματική άσκηση με τα καθίσματα 100 φορές» την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι άντρες θα αναγκάζονταν να επαναλάβουν τις ασκήσεις εάν δεν ήταν συγχρονισμένοι και τελικά τους υποχρέωσαν να κάνουν την άσκηση 300 φορές.

Ο Peñaredondo έφτασε στο σπίτι στις 8 π.μ. την επόμενη μέρα και μόλις μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια γιατί ήταν τόσο κουρασμένος. Ο Peñaredondo είπε ότι είχε επίσης πέσει «αρκετές φορές» ενώ έκανε τις ασκήσεις.

«Όλη αυτή την ημέρα, αγωνίστηκε να περπατήσει, απλά σερνόταν», ανέφερε η σύντροφός του. Αργότερα εκείνη την ημέρα, άρχισε να παθαίνει επιληπτικές κρίσεις και η καρδιά του σταμάτησε.

Επανήλθε για λίγο, αλλά πέθανε περίπου στις 22:00.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο υπολοχαγός συνταγματάρχης Μάρλο Νίλο Σολέρο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμωρία για άτομα που παραβιάζουν τους περιορισμούς.

 «Αντ ‘αυτού, κάνουμε παρατηρήσεις», είπε.

Ο δήμαρχος της πόλης, ο στρατηγός Trias Mayor Antonio Ferrer, επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο Facebook ότι διεξάγεται έρευνα για τον θάνατο του άτυχου άνδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα