ΕΡΤ: Δημοσιογραφική αποστολή στη Συρία χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο…

Νέο κύκλος αντιδράσεων -διαφορετικών από εκείνων για τις μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων και ανώτερων στελεχών- στην ΕΡΤ ανοίγει με αφορμή την απόφαση της διοίκησης, όπως υποστηρίζεται, να στείλει στη σεισμόπληκτη Συρία απεσταλμένη χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο.

Η ένωση εργαζομένων ΕΡΤ κατηγορεί τον πρόεδρο της, Κωνσταντίνο Ζούλα ότι «απροκάλυπτα πλέον παίζει με τους εργαζόμενους και με το τηλεοπτικό προϊόν» και ότι «αποφασίζει

με περίσσεια αλαζονεία να στείλει στη Συρία την κυρία Ευτυχία Πενταράκη χωρίς συνεργείο, ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα, και να κάνει συνδέσεις και μεταδόσεις με το κινητό της τηλέφωνο. Καταγγέλλουμε την κυρία Ευτυχία Πενταράκη, συνδικαλιστικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, η οποία δείχνοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά, αναλαμβάνει κάτι που δεν έχουμε δει έως τώρα. Καλούμε τον κύριο πρόεδρο να το ξανασκεφτεί και τη “συνάδελφο” επίσης να σεβαστεί τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων».

Για θέατρο του παραλόγου στην ΕΡΤ με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της και τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων-Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, κάνουν λόγο σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας το τεχνικό και το καλλιτεχνικό προσωπικό της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «με την εμμονική τους στάση απαξιώνουν τους εργαζόμενους και διαλύουν δομές».

Σύμφωνα με την καταγγελία του πανελλήνιου συλλόγου τεχνικού και καλλιτεχνικού προσωπικού ΕΡΤ  από επιλογές της διοίκησης του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού «νευραλγικά τμήματα της παραγωγής αντί να ενισχύονται και να δυναμώνουν την εικόνα της ΕΡΤ αφήνονται στην τύχη τους. Μονάδες Εξωτερικών Μεταδόσεων (VAN) παραγκωνίζονται γιατί ο κ. Ζούλας αρέσκεται να απαξιώνει το τεχνικό προσωπικό και προτιμά να πληρώνει ιδιωτικά συνεργεία.

Στα στούντιο βλέπουμε Δ/ντές Παραγωγής να εκτελούν χρέη floor manager λόγω μεγάλης έλλειψης στην ειδικότητα.

Ενοικιάσεις ιδιωτικών φορητών συνεργείων χωρίς πρώτα οι αρμόδιοι να έχουν απευθυνθεί στο ανάλογο τμήμα της εταιρίας.

Τμήματα χωρίς προϊστάμενο αφημένα στον «αυτόματo πιλότο» εν όψει μάλιστα προεκλογικής περιόδου».

Για το τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό όλα τα παραπάνω είναι- υποστηρίζουν- λίγα από τα καίρια ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα.

Πρόσφατα, επισημαίνουν, «είδαμε και την αδιανόητη απόφαση του κ. Ζούλα να στείλει την Προϊσταμένη του Περιφερειακού Σταθμού Χανίων Ευτυχία Πενταράκη στην Συρία χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο. “Τι να τον κάνεις τον Ηχολήπτη και τον Εικονολήπτη αν έχεις Πενταράκη”; Προφανώς η κυρία Πενταράκη (συνδικαλίστρια στην ΕΣΗΕΑ) θα αποπειραθεί να κάνει τρεις ειδικότητες ταυτόχρονα. Την καταγγέλλουμε για την αντισυναδελφική της συμπεριφορά και αναμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση».

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο και αφιερώματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Εκλογές 2023: Έρχονται αλλαγές στα τηλεοπτικά προγράμματα – Ποιες εκπομπές μπαίνουν στον «πάγο» (Video)

Άρης Πορτοσάλτε: Η μπηχτή για Τσαπανίδου, Tσίπρα, στην κοπή της πίτας του Άδωνι (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα