Ερντογάν: Θα δω τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο

To πρόγραμμα του Μητσοτάκη στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟΠολιτική

 

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προανήγγειλε ότι θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Την συγκεκριμένη δήλωση έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν αναχωρήσει για την βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε με νόημα πως «ό,τι κι αν κάνει η Ελλάδα,

η Αίγυπτος και η Κύπρος, δεν θα επηρεαστεί η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη».

Ασκώντας πίεση προς το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε πως «η Τουρκία περιμένει από τους συμμάχους της να προωθούν τη συνεργασία και όχι να ψάχνουν για εναλλακτικές. Η Τουρκία αναμένει αλληλεγγύη έναντι των τρομοκρατικών απειλών. Αν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει ως τρομοκράτες εκείνους που αποτελούν απειλή για την Τουρκία, τότε να μην περιμένει να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στο σχέδιο για τη Βαλτική».

«Η Τουρκία είναι απαραίτητος εταίρος για το ΝΑΤΟ παίζοντας έναν κρίσιμο ρόλο», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία μέχρι να λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη στην επίθεσή της στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Aπό την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται η είδηση, αλλά τονίζεται ότι προετοιμάζεται εντατικά για το ενδεχόμενο συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας η οποία ξεκινά σήμερα.

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Λονδίνο, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Σήμερα στις 12.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές, στις 19.15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ στις 21:30, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street).

ΕρντογάνΜητσοτάκηςσυνάντησηΛονδίνοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα