Ερντογάν προς Ευρωβουλευτές: Για εμάς η ψήφος σας δεν έχει καμία αξία

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, είπε την Τετάρτη ότι η ψήφος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το εάν θα πρέπει να «παγώσουν» οι ενταξιακές συνομιλίες, «δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας» και για άλλη μία φορά κατηγόρησε την Ευρώπη ότι παίρνει το μέρος των τρομοκρατών, γράφει το Reuters.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφερόμαστε για τις Ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν βλέπουμε στήριξη από τους δυτικούς φίλους μας… καμία από τις υποσχέσεις δεν έχουν τηρηθεί» είπε

ο Ερντογάν σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. «Θα υπάρξει μία συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της ΕΕ με την Τουρκία… ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτή η ψήφος δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ηγετικά μέλη του Ευρωκοινοβουλίου μίλησαν για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εξαιτίας των εκτεταμένων εκκαθαρίσεων του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Περισσότερα από 125.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και Κούρδων ηγετών, έχουν συλληφθεί ή απολυθεί με την κατηγορία της στήριξης του πραξικοπήματος, σε αυτό που οι αντίπαλοι του Ερντογάν, οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κάποιες δυτικές σύμμαχες χώρες της Τουρκίας, χαρακτηρίζουν ως μία προσπάθεια να τσακιστεί κάθε αντιπολιτευτική φωνή.

Ο Ερντογάν χθες, είπε ότι αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει σημαντικά το δίκτυο του κληρικού Γκιουλέν, οι οπαδοί του οποίου κατηγορούνται ότι έχουν εισχωρήσει στον κρατικό μηχανισμό εδώ και δεκαετίες και είναι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν και πολλοί Τούρκοι, εμφανίζονται εκνευρισμένοι από την απάντηση της Δύσης στο πραξικόπημα και υποστηρίζουν ότι η Δύση ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δικαιώματα των πραξικοπηματιών παρά για τα ίδια τα γεγονότα, κατά τη διάρκεια των οποίων 240 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις με μαχητικά αεροσκάφη και τανκς.

Επίσης έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Ευρώπη ότι προσφέρει στήριξη σε μέλη του PKK, το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες έχει εξεγερθεί κατά του τουρκικού κράτος και θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν είναι ακόμη εξοργισμένος από τις διαδηλώσεις που εξέφρασαν τη συμπάθειά τους στο PKK στις Βρυξέλλες την ώρα που διεξαγόταν η Σύνοδος Τουρκίας-ΕΕ τον Μάρτιο και είχε πει τότε ότι αυτό αποδεικνύει το διπλό πρόσωπο της ΕΕ. «Από τη μία αποδέχεσαι και ανακηρύσσεις το PKK, τρομοκρατική οργάνωση και από την άλλη αφήνεις τους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους των Βρυξελλών, Τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή» είπε την Τετάρτη.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

Ερντογάνευρωκοινοβούλιοενταξιακές διαπραγματεύσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα