Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πότε αλλάζει ο καιρός

ΕΛΛAΔΑ

 

Το σκηνικό του καιρού πρόκειται να αλλάζει σύντομα και να «χωρίσει» την χώρα σε δύο μέρη. Συγκεκριμένα, το ένα μέρος θα έχει ήπια και συνηθισμένα για την εποχή φαινόμενα, ενώ το άλλο θα παρουσιάζει απότομη αλλαγή και θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό οφείλεται σύμφωνα με την μετεωρολόγο Πάττυ Δ. Σπηλιωτοπούλου στον εμποδιστή «Ωμέγα», ενώ η αλλαγή θα γίνει από το βράδυ της Τρίτης (24/11) και θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Πιο αναλυτικά, οι πολικές ψυχρές αυτές αέριες

μάζες που θα φτάσουν στη χώρα μας, θα αλληλοεπιδράσουν με τη θερμότερη θάλασσα του Αιγαίου περνώντας από πάνω του κι έτσι, εκεί θα σχηματιστεί βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά, ακόμα και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, που πιθανώς να είναι για άλλη μια φορά έντονες, ενώ και οι βοριάδες θα ενισχυθούν και πάλι, κάνοντας το κρύο αισθητό.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Meteo.gr ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας, αναμένεται να προκαλέσει έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρωπαϊκή ήπειρο έως το τέλος του μήνα.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθεί βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα.

καιρόςκαταιγίδεςπτώση θερμοκρασίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα