Έπος: Ακτιβιστές φύτεψαν... κάνναβη σε ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περίπατου (Photos/Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Φυτάρια κάνναβης φύτεψαν ακτιβιστές, σύμφωνα με δηλώσεις τους, αλλά και σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασαν στο διαδίκτυο, σε ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου του ο «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία», «είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα ακτιβιστών που με κριτήριο την αγάπη για την Αθήνα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις μας

προωθούμε τον πολιτισμό, την συμμετοχή στα κοινά και την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Βασική πυξίδα των δράσεων μας αποτελεί η πεποίθηση που θέλει το δημόσιο να είναι διαχωρισμένο από το κρατικό».

Αναφέρουν, μάλιστα, ότι «μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους. Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά».

Κλείνοντας, αναφέρουν ότι «ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές».

 

Μεγάλος ΠερίπατοςκανναβουριέςζαρντινιέρεςMedia Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα