Επίθεση Οικονόμου στον Ανδρουλάκη: Περιφρονεί τον πρωθυπουργό

Με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξη του πρώτου στη δημόσια τηλεόραση.

Αναφερόμενος στην ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας –  «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας» – ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνιστά «θεσμική ασέβεια», υποστηρίζοντας ότι αυτό που λέει ο Ν. Ανδρουλάκης είναι «ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο… άγνωστος Χ» και συμπληρώνοντας

ότι η στάση αυτή αποτελεί «πρόκληση στη θεσμική τάξη».

Στο ίδιο «μήκος κύματος», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαρκή «επιδερμική προσέγγιση» και «ασάφεια», προσθέτοντας ότι προσπαθεί να «θολώσει τα νερά», σχετικά με την επιδίωξή του για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει περάσει σε «άλλη πίστα», με τη θέση του περί πρωθυπουργού σε συγκυβέρνηση.

Σχετικά, δε, με την πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη να συναντηθούν και την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Οικονόμου επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε συνάντηση αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και έκανε λόγο για «πρωτοφανή περιφρόνηση» στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ακόμα και για μια εθιμοτυπική συνάντηση των δύο ανδρών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε – αρκετές φορές – για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, αν από τις εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, περιορίστηκε στο να επαναλάβει ότι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν υπάρχει η «πρώτη ύλη» για κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι η ΝΔ θα συνεχίσει – και αισιοδοξεί ότι θα πετύχει- να επιδιώκει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Πάντως, σαφή απάντηση για το ενδεχόμενο και τρίτης κάλπης δεν δόθηκε.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ σχετικά με το νερό, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι «κρυστάλλινη» και ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι μόνο είναι απολύτως σαφής η θέση μας, αλλά διατυπώνεται και ρητά -κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά- στο άρθρο 3 του νέου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ορίζει ότι οι πάροχοι του νερού είναι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις. Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιείται».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι «συνέχισε την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ψέματα για δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού», υποστηρίζοντας ότι «προσπαθεί να υποκαταστήσει την πολιτική με παραγωγή ευτελούς θεάματος, με μια σειρά ιδιότυπων παραστάσεων με στόχο να εξαπατήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει σύγχυση σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν τεράστια σημασία» και λέγοντας ότι «κ. Τσίπρας ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού, την επίσημη πλέον ιδεολογία του κόμματός του».

Τέλος, για το ζήτημα της ακρίβειας – αφού έπλεξε για άλλη μια φορά το εγκώμιο του «καλαθιού του νοικοκυριού» – και αφού του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αρνητικές απόψεις των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι είναι φυσιολογικό οι πολίτες να ζητά περισσότερα από την κυβέρνηση, ωστόσο, επισήμανε ότι αυτό δεν αναιρεί τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση στην προσπάθεια ελέγχου της ακρίβειας.

Διαβαστε επίσης:

Σκέρτσος: Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός να ξέρουν τι κάνει ο κάθε σταθμάρχης

Μητσοτάκης: «Προστατευμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων – Ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» (video)

Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ: Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση χωρίς ισχυρό ποσοστό – «Όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα