Επίθεση με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ - Διερευνώνται τα κίνητρα

ΚΟΣΜΟΣ

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ και ο φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε από σφαίρα, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

«Η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο έπειτα από ένα συμβάν με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε λίγο αργότερα πως ο σταθμός έκλεισε, δεν εκκενώθηκε. Μόνο δύο αποβάθρες δεν είναι διαθέσιμες για τους επιβάτες. Η πλήρης εκκένωση

του σταθμού «δεν εξετάστηκε», ανέφερε.

Οι δύο τραυματίες καθώς και ο φερόμενος ως δράστης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε η αστυνομία του Άμστερνταμ.

Η κυκλοφορία των τραμ με αφετηρία τον σταθμό διακόπηκε. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν, ανέφερε η αστυνομία.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση με το μαχαίρι δεν είναι προσώρας γνωστές και η αστυνομία αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το συμβάν, λέγοντας ότι εξετάζει «όλα τα σενάρια».

Η αστυνομία διευκρίνισε στον λογαριασμό της στο Twitter πως τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά προς το παρόν.

«Ερευνούμε ιδίως τα κίνητρά του, αλλά εξετάζουμε όλα τα σενάρια», εξήγησε.

Περίπου 250.000 άνθρωποι διέρχονται κάθε μέρα από αυτόν τον πολυσύχναστο σταθμό της ολλανδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ταξιδιωτικού οδηγού Amsterdam.info.

Ο σταθμός βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πολλές επιθέσεις με μαχαίρι έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία μέχρι σήμερα είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλος ένας να τραυματιστεί σοβαρά στις 23 Αυγούστου στην Τραπ, στα περίχωρα του Παρισιού. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όμως οι γαλλικές αρχές εκτιμούν πως ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της επίθεσης δεν επιβεβαιώνεται σε αυτό το στάδιο.

ΑΠΕ

ΆμστερνταμΕπίθεση με μαχαίριHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα