Επικίνδυνη η αποτρίχωση της περιγεννητικής περιοχής

ΥΓΕΙΑ

Η αποτρίχωση της ηβικής περιοχής συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικανούς ενήλικες, καθώς προκαλεί μικροεκδορές στην επιδερμίδα που λειτουργούν ως πύλες εισόδου ιών στον οργανισμό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι πρακτικές αποτρίχωσης στην ηβική περιοχή αφαιρούν το απαραίτητο «μαξιλαράκι» που σε προστατεύει από την τριβή με τα ρούχα και, το χειρότερο, αφήνουν μικροσκοπικές πληγές στο δέρμα, οι οποίες σε καθιστούν πιο ευάλωτη σε επικίνδυνες για την υγεία λοιμώξεις.

Η αποτρίχωση της ευαίσθητης

περιοχής θεωρείται δείγμα υγείας και καθαριότητας, νέα μελέτη ωστόσο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο) και το γενικό νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι εκείνοι που αποτριχώνουν ή “κουρεύουν” συστηματικά την περιοχή έχουν 80% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, από έρπη, σύφιλη, HPV έως γονόρορια, χλαμύδια και HIV.

Ο Benjamin N. Breyer και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η πλήρης και η συχνή αποτρίχωση της μικρής περιοχής συνδέεται με 3,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

Δεν έχει σημασία πόσο ακριβή ή πολύπλοκη είναι η πρακτική της αποτρίχωσης που εφαρμόζεται, καθώς το «τραυματικό» αποτέλεσμα στην ευαίσθητη επιδερμίδα της ηβικής περιοχής φαίνεται να είναι το ίδιο με οποιαδήποτε μέθοδο – ξυραφάκι, ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, τσιμπιδάκι, αποτριχωτική κρέμα, κερί, laser κ.λπ.

Oι συγγραφείς τόνισαν ότι θέλουν να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης, που εν πολλοίς είναι μια μελέτη παρατήρησης, ώστε να προσδιορίσουν και μηχανισμούς μείωσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, αλλά και να εξερευνήσουν πιο ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές.

Θα μπορούσαν δηλαδή οι γιατροί, όπως τονίζουν, να συστήνουν στους ασθενείς που αποτριχώνουν την ηβική περιοχή είτε την αποφυγή του σεξ χωρίς προστασία ή την καθυστέρηση των επαφών μετά την αποτρίχωση, ώστε το δέρμα να έχει επουλωθεί.

Πηγή: stogiatro.gr

αποτρίχωσηηβική περιοχήλοιμώξειςκίνδυνοςεπιδερμίδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα