Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας: Η μεγαλύτερη Σερβική επιχειρηματική αποστολή στις 19 Μαρτίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγαλύτερη Σέρβικη επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, αποτελούμενη από περισσότερες από 70 Σέρβικες εταιρίες και επιχειρήσεις, θα συμμετάσχει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Το Επιχειρηματικό

Φόρουμ στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για επενδύσεις, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδροι τοπικών επιμελητηρίων και άλλοι, οργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, τo «Enterprise Greece», που είναι η κρατική οργάνωση που αναφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδας και ασχολείται με τις διεθνείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Ελληνο-Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Αναμένονται επιβεβαιώσεις σχετικά με τη συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών αρχών από το Βελιγράδι.

Περισσότερες από 150 Ελληνικές εταιρίες και επιχειρήσεις από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με σκοπό να συναντήσουν τους ομολόγους τους από τη Σερβία, προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή επιχειρηματική συνεργασία στους ακόλουθους τομείς:

-Ενέργειας

-Τροφίμων και Γεωργίας

-Τουρισμού

-Αγοράς ακινήτων

-Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής

- Φαρμακευτικών προϊόντων

Εκατοντάδες b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο, ακολουθώντας το Φόρουμ, και οι οποίες θα υλοποιηθούν σε σημαντικές συμφωνίες και συναλλαγές μεταξύ Σέρβων και Ελλήνων.

Παρά την πρόσφατη πώληση των 3 Ελληνικών τραπεζικών καταστημάτων, οι Ελληνικές επενδύσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο στην Δημοκρατία της Σερβίας. Οι Σέρβοι κάθε χρόνο, υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό ελληνικά έσοδα από τουρισμό, παρά το γεγονός ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδοσιακά καλές κοινωνικό-πολιτικές σχέσεις. Αυτό το προσεχές Επιχειρηματικό Φόρουμ αναμένεται να δημιουργήσει νέα οικονομική και επιχειρηματική δυναμική μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, αυτού του τύπου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε μερικούς μήνες, ενώ παρόμοιο Επιχειρηματικό Φόρουμ μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας θα οργανωθεί του χρόνου στο Βελιγράδι.

ΣερβίαΕλλάδαΘεσσαλονίκηφόρουμεπιχειρήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα