Ενεργειακή κρίση: Νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το φυσικό αέριο

Ακόμη μια σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (14/7), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν το κομβικό ζήτημα της επάρκειας της χώρας σε φυσικό αέριο και το ενδεχόμενο νέων μέτρων, στην περίπτωση που σταματήσει η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι, επικαλούμενη έργα συντήρησης, η Ρωσία έκλεισε έως τις 20 Ιουλίου

τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, την στιγμή που την Τετάρτη η Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή του λειτουργία.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και η γγ Ενέργειας Αλέξάνδρα Σδούκου.

Από την πλευρά των φορέων της αγοράς θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Ρίτα Γκάλι και ο Παντελής Κάπρος καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστρώσει Plan B για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο, αυτό της πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δηλαδή, γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό προβλέπεται η λειτουργία πέντε μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ντίζελ, αντί για φυσικό αέριο και τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο και νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5).

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αλλαγές στη ρύθμιση αναστολής ζητούν οι προμηθευτές

Power Pass: Από αύριο οι πληρωμές – Επέκταση και στους λογαριασμούς Ιουνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα