«Εμφύλιος» μαθητών για τις σχολικές καταλήψεις για το Μακεδονικό

Συλλαλητήριο στα προπύλαια ΕΛΛAΔΑ

Κλίμα εμφυλίου επικρατεί στα σχολεία, ανάμεσα στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές, με αφορμή τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν για σήμερα, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεκάδες σχολεί από τη Βέροια έως την Ανατολική Αττική βρίσκονται από χθες υπό κατάληψη, την ώρα που υπάρχει σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με τον Άδωνι Γεωργιάδη

να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαχωρισμό των καταλήψεων και την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά ότι δεν καταδίκασε τον φασισμό.

Καθηγητές εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών με χαρακτηριστική την ανακοίνωση από τον Βόλο, όπου ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «το σημαντικό είναι οι μαθητές μας να μη γίνουν υποχείρια ακραίων στοιχείων.

Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε αξιοποιώντας τον διάλογο και το παράδειγμα. Οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και ο γονείς πρέπει να ενεργοποιηθούν πάντα με δημοκρατικό και παιδαγωγικό τρόπο σε συνεργασία με την Διεύθυνση
δευτεροβάθμιας χωρίς την εμπλοκή τρίτων με κίνδυνο να δυναμιτιστεί το κλίμα»

Γεωργιάδης: Δεν χαρίζω μαθητές στη Χρυσή Αυγή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και διερωτήθηκε με πιο ηθικό δικαίωμα κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές καταλήψεις, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής του νεολαιίστικου κινήματος των καταλήψεων και τώρα κατηγορεί τους μαθητές μόνο και μόνο επειδή διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.«Εγώ δεν χαρίζω τα παιδιά στη Χρυσή Αυγή, όπως πάτε να κάνετε εσείς», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το θέμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ η κατά των καταλήψεων αλλά αν είμαστε υπέρ ή κατά του ρατσιστικού μίσους μέσα στα σχολεία μας», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοινωθέν κάνει λόγο για στοχοποίηση καθηγητών (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) «που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό».

Για «Αφωνία» της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεχιζόμενη απροκάλυπτη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία σχετικά με τη συνεχιζόμενη απροκάλυπτη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολικές μονάδες, κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας, πριν από δύο μέρες με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε παρά την «ανάληψη ευθύνης» από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση.

Δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η «αφωνία» της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την δομική του προσήλωση στα «ιδεώδη» του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Δυστυχώς, η σημερινή Ν.Δ. με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα «καταπιεί» και την ίδια. Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε».

To θέμα με τον καθηγητή Δ. Ταχματζίδη

Την ίδια ώρα το υπουργείο ξεκαθαρίζει: Καμία διοικητική έρευνα σε βάρος του καθηγητή στη Βέροια δεν διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Με αφορμή δημοσιεύματα και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι δεν έχει διαταχθεί κανενός είδους διοικητική έρευνα σε βάρος του καθηγητή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος στοχοποιήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Θυμίζεται ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε αναρτήσει τη φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και το σχολείο στο οποίο υπηρετεί ο κ. Ταχματζίδης, με σχόλιο «αυτός απειλεί τα παιδιά που κάνουν κατάληψη ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας». Είχαν υπάρξει και άλλες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που ανέφεραν ότι ο καθηγητής είχε πει «δεν θα αφήσω τα φασιστάκια να κλείσουν το σχολείο».

Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για το «Μακεδονικό» σήμερα στα Προπύλαια

Σήμερα στις 12.00 μαθητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές κορώνες και τις καταλήψεις σχολείων που γίνονται με πρόσχημα τη Μακεδονία.

Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία» καλεί μαθητές και καθηγητές να διαδηλώσουν ενάντια στον φασισμό. Το κείμενο τους στο facebook αναφέρει: «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού»

Στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη πληθαίνουν τα συνθήματα κατά του πολιτεύματος, όπως «Η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία» ή το «Μακεδονία γη ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί» ενώ είναι εμφανής η καθοδήγηση τους από ακραία φασιστικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής με συνθήματα από τη ναζιστική Γερμανία του 1933. «Γερμανία ξύπνα» έλεγε τότε ο Χίτλερ, «Ελλάδα ξύπνα» γράφουν τώρα οι μαθητές.

παιδείακαταλήψειςμαθητέςυπουργείο ΠαιδείαςΜακεδονίασυμφωνία των ΠρεσπώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα