Έκπληξη: Δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ υποψήφιος με τον Μώραλη

Πολιτική

Σε μια «μεταγραφή»- βόμβα προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης στην προεκλογική περίοδο για το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα μετέχει ο δημοτικός σύμβουλος της υποστηριζόμενης από το ΚΚΕ Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλίας Σαλπέας!

Ο Ηλίας Σαλπέας είναι γιός του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα, ενός σεμνού και έντιμου αθλητικού παράγοντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Πειραιά

και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ.

Μετά το θάνατο του πατέρα του ο Ηλίας Σαλπέας συνεργάστηκε με τη παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ και εξελέγη επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος.

Πολλά ακούγονται αλλά επισήμως είναι άγνωστοι οι λόγοι που ο κ. Σαλπέας αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Λαϊκή Συσπείρωση. Άλλωστε, σε μια επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει μια σειρά από λόγους, που τον οδήγησαν να ενταχθεί στη παράταξη του κ. Μώραλη, χωρίς τη παραμικρή νύξη για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αποχώρηση από τη παράταξη του ΚΚΕ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογές του 2014, γράφει σαν να μη μετείχε σε μια άλλη παράταξη ότι «στο στίβο της προεκλογικής μάχης, παρακολούθησα τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», όπως και των υπολοίπων συνδυασμών».

Παραθέτει τα κύρια σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του κ. Μώραλη και σημειώνει ότι «από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω στενά τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, τις αποφάσεις και τις πράξεις της»!

Στις επιστολές που αντάλλαξαν ο κ. Σαλπέας και ο κ. Μώραλης πριν καταλήξουν στην απόφαση της συμπόρευσης καταγράφεται μεταξύ άλλων το όραμα τους για το μέλλον του Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μώραλης «[…] αποτελεί και δική μου πεποίθηση πως εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου θα πρέπει να γίνει ένας ευρύς, ανοιχτός και παραγωγικός διάλογος για την πόλη μας. Οφείλουμε να πετύχουμε τις συγκλίσεις που απαιτούνται πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές απόψεις, να συνθέσουμε ιδέες προκειμένου ο Πειραιάς να γίνει αυτό που ορίζει η ιστορία του: Μια ανθρώπινη πόλη προόδου και ανάπτυξης για όλους, μια πόλη με κοινωνική συνοχή και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

Επιστολή Γιάννη Μώραλη

Από την πλευρά του ο κ. Σαλπέας αναγνωρίζει τη συνέπεια του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» μεταξύ (προεκλογικών) λόγων και έργων, καθώς και τη σημασία του σχεδίου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) και καταθέτει προτάσεις για πέντε κρίσιμα ζητήματα.

Επιστολή Ηλία Σαλπέα

Τα ζητήματα που έθεσες βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητές μας» αναφέρει στην απαντητική επιστολή τους ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και καταλήγει «αποτελεί τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και για το συνδυασμό μας η συστράτευσή σου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τον Πειραιά μας».

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΚΕΛαϊκή ΣυσπείρωσηΗλίας ΣαλπέαςΓιάννης Μώραληςαυτοδιοικητικές εκλογέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα