Εκατοντάδες Βρετανοί δικηγόροι ζητούν την «ακύρωση» του Brexit και προειδοποιούν τον Κάμερον

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκατοντάδες Βρετανοί δικηγόροι προειδοποίησαν με επιστολή τους τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον ότι το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα δεν είναι νομικά δεσμευτικό.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου είναι μόνο «συμβουλευτικό»

και η κυβέρνηση θα πρέπει να διεξάγει μία ανεξάρτητη έρευνα για να ερευνηθούν οι κίνδυνοι το κόστος, το ρίσκο και τα πλεονεκτήματα από το Brexit πριν κάνει κάποια σχέδια ή πάρει αποφάσεις.

Περισσότεροι από 1.000 Βρετανοί δικηγόροι υπέγραψαν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50 απαιτείται νομοθετική παρέμβαση από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι «υπάρχουν αποδείξεις ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επηρεάστηκε από παραποίηση των δεδομένων και υποσχέσεις που δεν μπορούν να εκπληρωθούν» και προσθέτουν ότι «από τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς υπέρ της εξόδου δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ότι οι παραποιήσεις και οι υποσχέσεις ήταν ο παράγοντας που καθόρισαν το αποτέλεσμα».

Το δημοψήφισμα, συμπληρώνουν οι δικηγόροι δεν δεσμεύει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ΕΕ, σε αντίθεση με άλλες σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις και τονίζουν ότι «αποτέλεσμα είναι μόνο συμβουλευτικό».

Επίσης οι δικηγόροι εγείρουν θέμα διαπραγματεύσεων και διερωτώνται τι θα συμβεί εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και εάν οι συζητήσεις περιοριστούν στην απομάκρυνση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς καμία δέσμευση για τη μελλοντική οικονομική και εμπορική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Επειδή υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, οι δικηγόροι λένε ότι πρέπει να ξεκινήσει μία έρευνα, «ως εξαιρετικά επείγον θέμα και να υπάρξει ενημέρωση του κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Ο Philip Kolvin ένας από τους συγγραφείς της επιστολής είπε στο Sky News ότι σε κρίσιμες στιγμές, συνταγματικής, κοινωνικής, νομικής και οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό να συμπεριφερόμαστε με βάση το Σύνταγμα και σύμφωνα με τους νόμους.

Βρετανίαδημοψήφισμα ΒρετανίαBrexitεπιστολή δικηγόρων για BrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα