Εκατομμύρια ποντίκια «έκλεισαν» πέντε πάρκα στο Παρίσι

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές έχουν ήδη κλείσει πέντε πάρκα στο Παρίσι, καθώς η πόλη αντιμετωπίζει την επέλαση των τρωκτικών.

Πλέον, πάνω από 4 εκατομμύρια ποντίκια ζουν μαζί με τους Παριζιάνους στην Πόλη το Φωτός και η συγκατοίκηση μόνο ως αρμονική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σε ρεπορτάζ του BBC, κάτοικοι ανέφεραν ότι μέσα σε μία μέρα είδαν στην πολυσύχναστη οδό Rue de Rivoli μέχρι και έως 200 αρουραίους, ενώ στα πάρκα η εικόνα είναι ακόμα χειρότερη.

Δημοτικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι ο πληθυσμός των

ποντικιών είναι μεγαλύτερος λόγω της αύξησης των απορριμμάτων και προτρέπουν τους πολίτες να σταματήσουν ταΐζουν τα περιστέρια.

Ο Gilles Demodice, αξιωματούχος του δήμου δηλώνει πως: «Το πρόβλημα ξεκινά από τους ανθρώπους που θέλουν να ταΐσουν τα πουλιά ή αδέσποτες γάτες, αλλά στο τέλος τα τρωκτικά είναι αυτά που επωφελούνται».

Οι αρχές της πόλης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλέον το πρόβλημα μόνο με παγίδες, καθώς οι ποντικοί μπορούν να βρουν τροφή και αλλού, οπότε αποφεύγουν τις δολωμένες παγίδες.

Στα πλαίσια της επιχείρησης εξόντωσης, πέρα από την τοποθέτηση επιπλέον παγίδων είναι ο επανασχεδιασμός των κάδων απορριμάτων ώστε οι αρουραίοι να μην μπορούν να μπουν μέσα, ενώ συνεργεία του δήμου κλείνουν όλες τις εξόδους στο σύστημα αποχέτευσης.

ποντίκιαΠαρίσιεπέλαση τρωκτικώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα