Εγκαταλείπουν μαζικά τα social media - Δείτε το λόγο

ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί τα social media να έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, ωστόσο, υπάρχει μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας εγκαταλείπουν μαζικά το Facebook, το Twitter ή το WhatsApp.

Η χώρα αυτή είναι η Ουγκάντα και οι κάτοικοί της κλείνουν κατά χιλιάδες τους λογαριασμούς τους

στα social media. Ο λόγος; Ένας... φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση σε 60 διαδικτυακές πλατφόρμες, προκειμένου να καταπολεμήσει το... χασομέρι.

Συγκεκριμένα, για την χρήση των social media οι κάτοικοι της Ουγκάντας πληρώνουν 200 σελίνια (περίπου 5 σεντ του ευρώ) την ημέρα, ωστόσο αντί για αύξηση των δημοσίων εσόδων, αυτό που συνέβη ήταν μαζική φυγή.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Ουγκάντας έκλεισαν μέσα σε τρεις μήνες τους λογαριασμούς τους στα social media, και πλέον εκφράζονται φόβοι ότι το μέτρο θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Ακόμα χειρότερα, το ΥΠΟΙΚ της χώρας διαπίστωσε ότι μαζί με τα social media κατέρρευσαν και οι online συναλλαγές που έπεσαν σχεδόν κατά 25% μέσα στο διάστημα από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο στα 4 δισ. ευρώ (14,8 τρισ. σελίνια).

To ανησυχητικό είναι ότι πέραν των λογαριασμών, οι κάτοικοι της Ουγκάντας διακόπτουν και τις συνδέσεις τους στο διαδίκτυο, μειώνοντας και από εκεί τα έσοδα του κράτους.

Πλέον, οι πιέσεις στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το φόρο είναι ασφυκτικές, ενώ εκτοξεύονται και κατηγορίες για απόπειρα φίμωσης και καταπάτησης της ελευθερίας του λόγου.

Πληροφορίες: Guardian

Ουγκάνταφόροςsocial mediaHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα