Ευκλ. Τσακαλώτος: Η κανονικότητα της ΝΔ είναι η κανονικότητα της κρίσης

Πολιτική

 

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική, που δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή πολιτική», τονίζει σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέντευξη, που τιτλοφορείται «Η κανονικότητα της ΝΔ είναι η κανονικότητα της κρίσης», ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι «πρόκειται για μια κανονικότητα του κομματικού κράτους, ανάπτυξης με μπετά και εξυπηρετήσεις σε κολλητούς, εργασιακές σχέσεις της γαλέρας και κοινωνικά δικαιώματα προσφορά

–ως λάφυρο- στις ασφαλιστικές, στις ιδιωτικές εταιρείες υγείας, στα ιδιωτικά κολλέγια».

Υποστηρίζει επίσης ότι τα δεξιά κόμματα θέλουν να ταυτοποιήσουν τη μεσαία τάξη και να πείσουν ότι, ακόμα και άτομα και οικογένειες που στην πραγματικότητα είναι μέρος της εργατικής τάξης και που εξαρτώνται από σχετικά χαμηλούς μισθούς ή έχουν μια μικρή επιχείρηση δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά στρώματα.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα για τα «λάθη και τις αιτίες που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του Ιουλίου» ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι «ο απολογισμός πρέπει να γίνει, και θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου».

Σημειώνει ότι η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης είναι «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του πολιτικού μας εγχειρήματος» και εκτιμά ότι «το βασικό είναι να βρούμε τον βηματισμό μας στην αντιπολίτευση που θέλουμε».

Επισημαίνει, τέλος, ότι «όσοι μας προσκαλούν να διεκδικήσουμε κοινωνικούς χώρους που ήδη εκπροσωπούμε, πόσο μάλλον να μιμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980, δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται».

Ευκλ. ΤσακαλώτοςΝΔκανονικότητακρίσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα