Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος σε δημοτικότητα ο Β. Κικίλιας

Πολιτική

 

Oι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον περιορισμό και την ανάσχεση της οικονομικής ύφεσης από την πανδημία συνεχίζουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το 62,5% των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 68,8% κρίνει θετικά τα μέτρα

για τη στήριξη του τουρισμού και της εστίασης

Αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν στην προστασία των θέσεων απασχόλησης το 52,5% τις κρίνει θετικά έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα δεν αναπληρώνουν στον βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα στο σύνολό τους δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και την περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Όχι σε πρόωρες εκλογές»

Το 80,8% των πολιτών δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ το 48% δηλώνει πως αν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της κρίσης.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 68,7% θετικές, ο Αλέξης Τσίπρας 36%, η Φ. Γεννηματά 27,2%, ο Δ. Κουτσούμπας 24,1%, ο Κ. Βελόπουλος 17,9% και ο Γ. Βαρουφάκης με 15,4%.

Σχετικά με τη δημοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με 58,5% θετικές απόψεις και ακολουθούν ο υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης με 55%, ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας με 54,2%, ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με 53,6% και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης με 53,5%.

Aκολουθούν οι Παναγιωτόπουλος, Γεωργιάδης, Πέτσας, Βορίδης, Γεραπετρίτης, Χατζηδάκης, Καραμανλής, Κεραμέως, Βρούτσης, Πλακιωτάκης, Πικραμένος, Τσιάρας, Θεοχάρης, Μενδώνη και Μηταράκης.

Πρόθεση ψήφου

Οσον αφορά την πρόθεση ψήφου η Ν.Δ συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 2,5% ενώ το 3,6% επιλέγει κάποιο άλλο κόμμα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Το 10,5% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

GPOδημοσκόπησηπρόωρες εκλογέςΚικίλιαςΝΔHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση GPO, Πρώτος, Κικίλιας,dimoskopisi GPO, protos, kikilias