Δημοσίευμα της «Μιλλιέτ»: Νέο οδικό χάρτη για το Κυπριακό ετοιμάζει η Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ

Νέος οδικός χάρτης θα αποφασιστεί αυτή τη βδομάδα από κοινού μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων για το Κυπριακό έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή τη βδομάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πάει στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του τουρκικού ΥΠΕΞ και θα ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άγκυρα επιδιώκει να υπάρξει μια κοινή θέση για το πώς θα προχωρήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, η ‘κυβέρνηση’ και η ‘αντιπολίτευση’

των κατεχομένων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ‘κυβέρνηση’ των κατεχομένων υποστηρίζει συνέχιση με ‘δύο κράτη’ και άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Υποστηρίζουν πως ακόμη και αν δεν πουν ‘όχι στην ομοσπονδία’, να ζητήσουν αρχικά ‘σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνέχεια συνεταιρισμό’.

Η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη, οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της Άγκυρας. Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση. Ωστόσο, λένε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει τι λέει ο Τσαβούσογλου, όπως έγινε και στο Κραν Μοντάνα.

Πηγή: sigmalive.com

ΤουρκίαΚύπροςκατεχόμεναΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΜουσταφά ΑκιντζίΜιλλιετHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα