Δήμος Αθηναίων: Παραδοχή ότι πρόγραμμα διανομής τροφίμων είναι στον...αέρα - Χιλιάδες δικαιούχοι στερούνται τα βασικά

ΕΛΛAΔΑ

 

Για τραγικές ελλείψεις του Δήμου Αθηναίων στη διανομή τροφίμων μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ κάνει λόγο η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη 2020.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απευθύνεται σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ), δηλαδή σε ένα κόσμο χωρίς καθόλου εισόδημα, έχει εγγεγραμμένους πάνω από 18 χιλιάδες δικαιούχους.

Από αυτούς, την περίοδο του Πάσχα, προμηθεύτηκε τρόφιμα κατ’ οίκον από το Δήμο Αθηναίων το 80%, με τη διανομή από πόρτα σε πόρτα με τη βοήθεια ΤΑΞΙ. Τον Ιούνιο δόθηκαν τρόφιμα στο 60% των δικαιούχων, σε κατά τόπους σημεία διανομής σε κάθε δημοτική κοινότητα. Το Νοέμβρη, με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ δόθηκαν τρόφιμα μόλις σε 1.500 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους από το 8% των δικαιούχων, και είναι άγνωστο τι θα γίνει την περίοδο των εορτών.

Στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε τα εξής:

« Ο Δήμαρχος προβάλει ότι ο στηρίζει 17 χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν στην ανέχεια και παίρνουν τρόφιμα κατ’ οίκον από το Δήμο μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Τα νούμερα που διαφημίζει νούμερα πλασματικά. Η πραγματικότητα είναι ότι το Νοέμβριο του 2020, μόνο 1.500 άτομα πήραν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ και η προηγούμενη διανομή τροφίμων ήταν τον Ιούνιο. Έχει ευθυνη Θα πρέπει να προβληματίσει τη δημοτική Αρχή το γεγονός ότι τόσες χιλιάδες Αθηναίοι που ζουν στα όρια της ανέχειας και πεινάνε δεν παίρνουν ούτε αυτό το ελάχιστο από την πλευρά του Δήμου. »

Η Διοίκηση του Δήμου απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι στον αέρα. Θα προσπαθήσει να διανείμει τρόφιμα στην περίοδο των εορτών, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι αυτές οι χιλιάδες συμπολιτών μας θα πάρουν έστω και αυτό το ελάχιστο την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Δήμος ΑθηναίωνΝίκος Σοφιανόςπρόγραμμα ΤΕΒΑδιανομή τροφίμωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα