Dimand: Αποχωρεί από σημαντικά project μέσα στο 2025 – Τα έργα που θα παραδώσει έως το 2027
Σημαντικά exit από έργα που έχει ολοκληρώσει αναμένεται να κάνει η Dimand μέσα στους επόμενους μήνες γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της τόσο από το Μινιόν όσο και τον Πύργο Πειραιά κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2025.
Για τον Πύργο του Πειραιά, ο κ. Ανδριόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι αγοραστές, ενώ το 75% των χώρων έχει ήδη μισθωθεί. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σύντομα, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συμφωνίας με νέους μισθωτές.
Σε ότι αφορά το Μινιόν, η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα στις 10 Απριλίου, ενώ οι καθυστερήσεις οφείλονταν στις αλλαγές που επέφερε η Zara, μέλος του ομίλου Inditex. Στο τέλος του 2025 αναμένονται και οι εργασίες για το οικιστικό τμήμα του Μινιόν.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στις 7 Απριλίου 2025, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα και την πορεία των έργων της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα η Dimand αναμένεται να ολοκληρώσει και να παραδώσει έως το 2027, τα 13 έργα που βρίσκονται είτε σε στάδιο κατασκευής, είτε σε φάση σχεδιασμού, είτε είναι έτοιμα προς παράδοση. Παράλληλα, η εταιρεία προετοιμάζεται για την υπογραφή πέντε νέων έργων μεταξύ 2028 και 2030, με συνολική αξία που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Η κατασκευή του νέου Votanikos Business Park προχωρά με εντατικούς ρυθμούς από την Μπαλλιάν Τεχνική, αξιοποιώντας το πρώην ακίνητο της Softex στην περιοχή του Βοτανικού. Το Business Park θα περιλαμβάνει γραφεία και εμπορικούς χώρους, ικανοποιώντας τις ανάγκες των εργαζομένων και επισκεπτών, ενώ θα υπάρχει και εκτεταμένος χώρος πρασίνου (15 στρέμματα). Στο εν λόγω έργο έχουν ήδη μισθωθεί 40.000 τ.μ. γραφειακών χώρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.
Η DIMAND έχει ήδη εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή του ακινήτου επί της οδού Κοραή 4, το οποίο αποτελεί μέρος της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς. Εργολάβος του έργου είναι η METKA, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί στο εργοτάξιο, με στόχο την παράδοση του έργου σε ενάμιση χρόνο. Το κτίριο θα μετατραπεί σε γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της ενοποίησης των γραφείων της, και θα πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο LEED Gold. Επιπλέον, η στοά του κτιρίου θα αναπλαστεί και θα αποκτήσει εμπορικές χρήσεις, αποδίδοντας την παλιά της αίγλη.
Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το πρώην πολυκατάστημα Αφοί Λαμπρόπουλοι, στη γωνία Αιόλου και Λυκούργου. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Notos, η οποία μισθώνει το κτίριο, για τον κοινό σχεδιασμό της ανάπλασής του. «Στόχος μας είναι η Notos να παραμείνει ως κύριος χρήστης σε ένα πράσινο κτίριο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, έχει αναλάβει την πολεοδομική ωρίμανση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίον στο Λαύριο, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 18 μήνες, καθώς δεν υπάρχουν υφιστάμενες χρήσεις γης στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα εκδοθεί το ΦΕΚ που θα καθορίζει τη δόμηση της περιοχής. Ο κύριος προορισμός του έργου θα είναι ο τουρισμός και η κατοικία. Η επένδυση θα περιλαμβάνει την ανέγερση 62.000 τ.μ., με κόστος που αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου έως το 2030, με την περιοχή του Λαυρίου να αναβαθμιστεί σημαντικά, περιλαμβάνοντας και την ανάπτυξη τμήματος της κρουαζιέρας, καθώς και την επέκταση της μαρίνας.
Διαβάστε επίσης:
Trade Estates: Αύξηση εσόδων κατά 73,1% και κερδών 75,2% το 2024 – Τα 6 υπό ανάπτυξη projects
PwC: Επιδόσεις ρεκόρ σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα το 2024
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων Uniko από την Εθνική Τράπεζα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χαλκίδα: Πώς ο 75χρονος που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό σκότωσε το νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε - Το χρονικό και η μαρτυρία
- Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στον Άλιμο – Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στη μονοκατοικία τους
- Σπάτα: Θρήνος για το τρίχρονο αγοράκι που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από όχημα
- Ο 94χρονος που ταπείνωσε τους πλουσιότερους της Γης και η έκκληση του Μασκ στον Τραμπ
- Οικογενειακή Υπόθεση: 18 χρόνια παράνομης απασχόλησης σε ΑΕΙ χωρίς πτυχίο και 87.360€ στην τσέπη
- Νότιο Σουδάν: Παιδιά πεθαίνουν από χολέρα στον δρόμο – Τραγικές οι συνέπειες από το πάγωμα της οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ
- Λούκα Ντόντσιτς: Επεισοδιακή αποβολή μετά από trash talking σε φίλαθλο - Δείτε βίντεο
- Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό – Κλείνουν σταθμοί από τις 10:00 το πρωί
- Οι σαρωτικοί δασμοί του Τραμπ τίθενται σε ισχύ, 104% για την Κίνα – Το χειρότερο σενάριο
- «Τον αγαπώ και αυτός με αγαπάει»: Ο Τραμπ αποθέωσε τον Ερντογάν - Πανηγυρισμοί στην Άγκυρα, απογοήτευση στην Αθήνα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Dimand: Αποχωρεί από σημαντικά project μέσα στο 2025 – Τα έργα που θα παραδώσει έως το 2027
- Πρόταση Στουρνάρα: Η διαχείριση του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους – Προκλήσεις, πλεονεκτήματα και κίνδυνοι για την τοπική ανάπτυξη
- Καιρός: Κρύο, βροχές και χιόνια σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Κυβέρνηση: Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και τη ΝΔ
- Φονικό για πλειστηριασμό στη Χαλκίδα: 75χρονος πρώην πιλότος σκότωσε 50χρονο ηλεκτρολόγο και αυτοκτόνησε
- Μετοχές, πετρέλαιο και ομόλογα σε κατάρρευση μετά το νέο χτύπημα Τραμπ – Η παγκόσμια οικονομία στο χείλος της κρίσης
- Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: Απεργούν εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Tι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Κάτω Πατήσια: Στις φλόγες λεωφορείο – Πώς γλύτωσε ο οδηγός
- Η διαμάχη των μειονοτικών βουλευτών, οι εθνικιστικοί ανταγωνισμοί κι ο μαρασμός της Θράκης
- Κίνα: Τουλάχιστον 20 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε γηροκομείο
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Dimand: Αποχωρεί από σημαντικά project μέσα στο 2025 – Τα έργα που θα παραδώσει έως το 2027
- Πρόταση Στουρνάρα: Η διαχείριση του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους – Προκλήσεις, πλεονεκτήματα και κίνδυνοι για την τοπική ανάπτυξη
- Σπίτι μου ΙΙ: Πανω 4.300 δάνεια αξίας 520 εκατ. ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
- Κάτω Πατήσια: Στις φλόγες λεωφορείο – Πώς γλύτωσε ο οδηγός
- ΕΛΚ: Χωρίς αντιπρόεδρο αναμένεται να μείνει η ΝΔ
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου
- Συνάντηση Μελόνι με Τραμπ στις 17 Απριλίου
- Κίνα: Τουλάχιστον 20 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε γηροκομείο
- Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στον Άλιμο – Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στη μονοκατοικία τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Εθνική Τράπεζα επενδύει στη νέα γενιά
- Δένδιας: Η Ελλάδα εργάζεται προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της ασφάλειας του Λιβάνου και ολόκληρης της περιοχής
- Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Πρόκριση Τσιτσιπά με ανατροπή στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο
- Τον δρόμο για επιταχυνόμενες μειώσεις επιτοκίων ανοίγουν οι δασμοί Τραμπ
- Γερμανία: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση συμφωνίας CDU/CSU και SPD για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού
- Τραγική παράσυρση στα Σπάτα – Σκοτώθηκε 3χρονο αγοράκι
- Δήμας: Η γέφυρα Χειμωνικού είναι η πιο ανθεκτική καινούργια υποδομή στην Κεφαλονιά
- Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-2: Νικηφόρα πρεμιέρα με ανατροπή στο Μόντε Κάρλο για τον Στέφανο