Διεθνής βοήθεια σε οξυγόνο, εξοπλισμό και φάρμακα προς την Ινδία, εξαιτίας της δραματικής έξαρσης των κρουσμάτων

Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι και Ευρωπαϊκή ΄Ένωση, στέλνουν άμεσα ιατρικό εξοπλισμό, συστατικά εμβολίων και οξυγόνο στην Ινδία που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία της Covid-19.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει τη μαζική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ακριβώς η Ινδία βοήθησε τους Αμερικανούς όταν τα νοσοκομεία των ΗΠΑ

υφίσταντο μεγάλη πίεση στις αρχές της πανδημίας.

“Ακριβώς όπως η Ινδία έστειλε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τα νοσοκομεία μας υφίσταντο μεγάλη πίεση στην πανδημία, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ινδία αυτή τη στιγμή που έχει ανάγκη”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αμέσως στην Ινδία, πρώτες ύλες για εμβόλια κατά της Covid-19, ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό για να τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί σε μια τεράστια αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν “αμέσως” συστατικά για την παραγωγή εμβολίων καθώς και ιατρικό εξοπλισμό στην Ινδία, η οποία μαστίζεται από μια έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν την προέλευση συγκεκριμένων συστατικών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή στην Ινδία εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως στην Ινδία”, διευκρίνισε ο Τζέικ Σάλιβαν χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για την αποστολή εμβολίων σε αυτήν τη χώρα, η οποία κατέγραψε σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ νέων μολύνσεων από κορωνοϊό.

Η Γαλλία “θα προσφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντική βοήθεια σε οξυγόνο” στην Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει μια έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Το Παρίσι “θα αρχίσει να στέλνει αναπνευστήρες στην Ινδία από την ερχόμενη εβδομάδα, αεροπορικώς”, εξήγησε η προεδρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέγεθος της παρεχόμενης βοήθειας.

Η Γαλλία προστίθεται σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσφέρουν τη βοήθειά τους μετά τη δραματική εξάπλωση της πανδημίας στην Ινδία, όπου κυριαρχεί μια νέα παραλλαγή. Σήμερα η χώρα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με σχεδόν 350.000 μολύνσεις σε μία μέρα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να σταλεί “βοήθεια” στην Ινδία. Η ΕΕ ανέφερε ότι θέλει να στείλει οξυγόνο και φάρμακα, μετά το αίτημα που έλαβε από το Νέο Δελχί.

Σε αυτήν τη χώρα, 2.767 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 σε 24 ώρες, ένα θλιβερό εθνικό ρεκόρ. Στα νοσοκομεία, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν διαδρόμους γεμάτους με κρεβάτια, με φορεία και οικογένειες που ζητούν μάταια οξυγόνο ή μια θέση για τους οικείους τους που αργοπεθαίνουν.

Τέλος και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει περισσότερες από 600 ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων, στην Ινδία, για να βοηθήσει τη χώρα να διαχειριστεί την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς οι μολύνσεις και οι θάνατοι από την επιδημία αυξάνονται κατακόρυφα.

“Ιατρικός εξοπλισμός ζωτικής σημασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες συμπυκνωτές οξυγόνου και αναπνευστήρες, είναι καθ’οδόν από τη Βρετανία προς την Ινδία”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προκείμενου να “υποστηρίξει τις προσπάθειες ώστε να αποτραπούν οι τραγικές ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας αυτού του φρικτού ιού”.

Ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης προέρχεται από το πλεόνασμα των αποθεμάτων της Βρετανίας και η πρώτη αποστολή αναμένεται να φθάσει στο Νέο Δελχί νωρίς την Τρίτη, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Στεκόμαστε στο πλευρό της Ινδίας ως ένας φίλος και εταίρος κατά τη διάρκεια μιας πολύ ανησυχητικής περιόδου στην καταπολέμηση της Covid-19”, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ινδική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τη διεθνή κοινότητα στην παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα