Διαμαρτυρήθηκαν στον Στ. Κοντονή για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα - Νέα συγκέντρωση την Παρασκευή

ΕΛΛAΔΑ

Σιωπηλή διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, τη Δευτέρα, πραγματοποίησε ομάδα πολιτών της Κέρκυρας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «η Κέρκυρα πεθαίνει», αναφερόμενοι στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων στον νόμο καθώς ο υπάρχων ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

είναι υπερκορεσμένος ενώ ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, στη νότια Κέρκυρα, δεν λειτούργησε ποτέ κάτω από την πίεση των κατοίκων λόγω της ακατάλληλης περιοχής στην οποία χωροθετήθηκε, που είχε ως αποτέλεσμα κατά την κατασκευή του να μετατραπεί σε λίμνη καθώς «χτύπησε» τον υδροφόρο ορίζοντα. Στο κάλεσμα γινόταν λόγος ακόμα για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού αλλά και για την εγκατάλειψη ιστορικών μνημείων της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων και των δύο φρουρίων της παλιάς πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν στον Στ. Κοντονή, που μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Βούτση παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί, την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και τη στάση του δημάρχου Κ. Νικολούζου, χωρίς να λάβουν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Την Παρασκευή διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο για τα σκουπίδια με προσυγκέντρωση στις 11:00 στη Δημαρχείο της πόλης.

Καλώντας σε παλαιότερη διαμαρτυρία για τα σκουπίδια και θέτοντας ένα πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος οι κάτοικοι του Τεμπλονίου ζητούσαν:

-Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
-Να αναθέσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο την μελέτη νέας χωροθέτησης της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης (εργοστάσιο-ΧΥΤΥ- ανακύκλωση)
-Να διαθέσουν όλα τα απαραίτητα υλικά και να ενεργοποιήσουν με ενημέρωση και κίνητρα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να εξοικονομηθεί ανακυκλώσιμη ύλη. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή εργασία και τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
-Να κλείσουν , να αποκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και να αποκλείσουν την λειτουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
-Να απαγορευτεί η συμμετοχή των ιδιωτών απ όλα τα στάδια (συλλογή, μεταφορά, ανακύκλωση) της διαχείρισης των απορριμμάτων.
-Καμμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
-Άμεση απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους για το κατάντημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

ΚέρκυρασκουπίδιαδιαμαρτυρίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα