Δεν διέθετε άδεια να πετά υπό ομίχλη το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Χωρίς άδεια να πετάει σε ομιχλώδεις συνθήκες, όπου απαιτείται από τους πιλότους η αποκλειστική χρήση πιλοτικών οργάνων ήταν η εταιρεία τσάρτερ στην οποία ανήκε το ελικόπτερο που συνετρίβη και παρέσυρε στο θάνατο τον Κόμπι Μπράϊαντ, την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και ακόμη επτά άτομα. 

Η Island Express Helicopters, ιδιοκτήτρια του ελικοπτέρου Sikorsky S-76B, είχε πιστοποίηση λειτουργίας μόνο σύμφωνα με τους κανόνες οπτικής πτήσης, κάτι που

σημαίνει ότι οι πιλότοι πρέπει να είναι σε θέση να βλέπουν έξω από το αεροσκάφος στο φως της ημέρας, όπως δήλωσε ο Κουρτ Ντιτζ στους New York Times

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τη σχετική έκθεση, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο για πτήση με όργανα.

Σύμφωνα επίσης με τις αναφορές, ο πιλότος να είχε την ομοσπονδιακή πιστοποίηση να πετάει το ελικόπτερο βασιζόμενος στα όργανα του πιλοτηρίου, φέρεται ωστόσο να είχε μικρή εμπειρία σε αυτό.   

Ρίγη συγκίνησης στο «αντίο» των Λέικερς στον Κόμπι Μπράιαντ

Η συγκίνηση κατέκλυσε το γήπεδο Staples Center στην τελετή μνήμης που διοργάνωσαν οι Λέικερςγια να τιμήσουν τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 41 ετών όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με την κόρη του και επτά ακόμη άτομα συνετρίβη.

Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας όπου έπαιξε σε όλη την αθλητική ζωή του ο Κόμπι, η θλίψη ήταν ανείπωτη.

Όταν ο τσελίστας Μπεν Χονγκ έδωσε το σύνθημα, τα πρόσωπα όλων παικτών, προπονητών, αντιπάλων, φιλάθλων, οι οποίοι (άπαντες) φορούσαν φανέλες του Κόμπι, στράφηκαν προς τις γιγαντοοθόνες προκειμένου να παρακολουθήσουν τον… ίδιο τον Κόμπι να μιλά για την εκπληκτική καριέρα του και τη ζωή του ως σύζυγος και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

14 Photos: Το τελευταίο «αντίο» των Λέικερς στον Black Mamba

Το έξι λεπτών βίντεο ήταν γεμάτο με σημαντικές στιγμές του στο NBA αλλά και οικογενειακές διανθισμένες με δικά του λόγια. Μόλις το πλήθος αναγνώρισε τη φωνή του θρύλου του NBA, άρχισε να ζητωκραυγάζει και να ξεσπάει σε δάκρυα.

Κόμπι ΜπράιαντάδειαομίχληελικόπτεροIsland Express HelicoptersHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα