Δείτε τις μερίδες που πρέπει να τρώτε, για να αδυνατίσετε (Photos)

ΥΓΕΙΑ

Βρετανική μελέτη που έγινε πρόσφατα από το British Medical Journal αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επαναπαύονται, υπολογίζοντας τις μερίδες φαγητού με το μάτι. Μόνο που συνήθως ο υπολογισμός με το μάτι οδηγεί στο να τρώμε 300 περισσότερες θερμίδες τη μέρα, από αυτές που χρειαζόμαστε.

Μία σειρά φωτογραφιών με φαγητά σε μερίδες, αποκαλύπτει ποια είναι η μερίδα που θα μας οδηγήσει να πάρουμε βάρος, ποια είναι η κατάλληλη για να χάσουμε βάρος και με ποια μερίδα θα διατηρήσουμε το ίδιο βάρος.

Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, είναι πιθανό η μερίδα που αντιστοιχεί στο

χάσιμο βάρους να φαίνεται μεγαλύτερη ή ίδια από τη μερίδα που αντιστοιχεί στη διατήρηση του βάρους. Με μια προσεκτική ματιά όμως βλέπουμε ότι η μερίδα που θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά έχει αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης και μειωμένη ποσότητα υδατάνθρακα, σε σχέση με τα άλλα δύο πιάτα.

Ως γενικός κανόνας, ισχύει ότι προκειμένου να χάσουμε βάρος το γεύμα που θα επιλέξουμε πρέπει να περιλαμβάνει 45% πρωτεΐνη και 20% υδατάνθρακα. Οι δε ιδανικές θερμίδες που καταναλώνουμε ημερησίως θα πρέπει να είναι 1.400 για τις γυναίκες και 1.900 για τους άνδρες.

Κρέας με ρύζι. Αριστερά, η ποσότητα για να χάσουμε βάρος, στο κέντρο η ποσότητα για να διατηρηθούμε στα ίδια κιλά, δεξιά η ποσότητα που οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Κινόα με ρόδι. Αριστερά, η ποσότητα για να χάσουμε βάρος, στο κέντρο η ποσότητα για να διατηρηθούμε στα ίδια κιλά, δεξιά η ποσότητα που οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Κοτόπουλο με ζυμαρικά. Πάνω, η μερίδα για να χάσουμε βάρος, κάτω αριστερά η μερίδα για συντήρηση, κάτω δεξιά η μερίδα που αντιστοιχεί σε αύξηση βάρους.

Σάντουιτς με κοτοσαλάτα. Πάνω, η μερίδα για να χάσουμε βάρος, κάτω αριστερά η μερίδα για συντήρηση, κάτω δεξιά η μερίδα που αντιστοιχεί σε αύξηση βάρους.

μερίδεςμελέτηυγιεινή διατροφήΠοσότητα φαγητούHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα