Χεζμπολάχ: Με ρουκέτες κατά δύο ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων «απάντησε» στις επιθέσεις του τελευταίου 24ωρου
Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.
Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο.
Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.
Νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ σήμεραΟ ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το Σάββατο 21/9, μετά και το χτύπημα της Παρασκευής στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 10 στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης μεταξύ αυτών και 2 ηγετικά.
«Οι IDF ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες» τονίζουν οι Times of Israel.
تغطية صحفية :مراسل المنار: سلسلة غارات ينفذها طيران الاحتلال في محيط مجرى نهر الليطاني قرب الخردلي بلبنان. pic.twitter.com/By52uVnwT5
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) September 21, 2024Νεκροί δύο ηγέτες της ΧεζμπολάχΟι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι σκότωσαν δύο μεγάλα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 10 άλλους διοικητές της σε μια αεροπορική επιδρομή με στόχο το προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Βηρυτό.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ηγετικών στελέχών της, κατά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μεταξύ αυτών και ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι που διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.
Οι IDF δήλωσαν ότι ο πιο εξέχων στόχος της αεροπορικής επιδρομής τους, ο Ιμπραήμ Ακίλ, ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, ο εκτελών χρέη διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan της τρομοκρατικής οργάνωσης και επέβλεπε μια προγραμματισμένη επιχείρηση για την εισβολή στη Γαλιλαία.
Τουλάχιστον 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.
Σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλάνε από μόνες τους.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα των χωρών με «συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»
Για Νέα Υόρκη αναχώρησε ο Ερντογάν – «Θα ζητήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους» λέει η Daily Sabah
Νέα Ισραηλινά χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο (Video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Μία τρίτη κατάσταση ύπαρξης ανακάλυψαν ερευνητές
- Τι είναι η φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στον οργανισμό μας
- Συντάξεις και επιδόματα: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές τους
- Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Παπαστεφανάκης
- Μαθήτρια στην Κομοτηνή βρήκε κατσαρίδα μέσα στο ψωμί του σχολικού γεύματος – Ανατριχιαστικές εικόνες
- Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Παπαστεφανάκης
- Χιόνια στη Νότια Αφρική – Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Γιοχάνεσμπουργκ – Ντέρμπαν, εγκλωβίστηκαν οδηγοί
- Αυτόν ψάχνει η αστυνομία για κλοπή στην Αγία Νάπα- Τον έχετε δει;
- Γιώργος Παπαδάκης: "Και βέβαια μπορεί να κάνω λάθος εγώ για το θέμα της διαδοχής"
- Ποντίκια κάνουν φωλιές στην πλατεία Συντάγματος - Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Αχαΐα: Στο νοσοκομείο άνδρας που μαχαιρώθηκε σε τσακωμό για τα παιδιά του
- Έκκληση για πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες του θανατηφόρου τροχαίου στην Πέτρου Ράλλη (Video)
- Για Νέα Υόρκη αναχώρησε ο Ερντογάν – «Θα ζητήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους» λέει η Daily Sabah
- Ρωσία: Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα των χωρών με «συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»
- Φάμελλος: Την επόμενη μέρα δεν πρέπει να υπάρχει μόνο αρχηγός, αλλά και ομάδα – Οι επιλογές Κασσελάκη εξυπηρέτησαν το σχέδιο Μητσοτάκη
- Γερουλάνος: «Αν κάνω καλά κάτι είναι να φτιάχνω ομάδες»
- Γέμισε ποντίκια η πλατεία Συντάγματος: Περιφέρονται ανάμεσα στους περαστικούς – Φωλιές σε δέντρα, φρεάτια και γρασίδι (Video)
- Θεοχαρόπουλος: Σωστή η προϋπόθεση για σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις – Κανείς δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν
- Ραγκούσης: Η ρητορική περί «πραξικοπήματος» συνιστά de facto διάσπαση – Συνέδριο πριν την εκλογή για να μην συνεχιστεί ο διχασμός
- ΣΥΡΙΖΑ: Σε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος επιμένει ο Πολάκης – Θέλει εκλογές στις 3/11
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Χεζμπολάχ: Με ρουκέτες κατά δύο ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων «απάντησε» στις επιθέσεις του τελευταίου 24ωρου
- Φαίη Σκορδά: «Μου είπε “σε βλέπουν μαμάδες στο νοσοκομείο, δεν σου επιτρέπεται να δώσεις κανένα δικαίωμα”…» (Videos)
- Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο με 4 τραυματίες – Ι.Χ. έπεσε στον γκρεμό
- Γερουλάνος: «Αν κάνω καλά κάτι είναι να φτιάχνω ομάδες»
- Φάμελλος: Την επόμενη μέρα δεν πρέπει να υπάρχει μόνο αρχηγός, αλλά και ομάδα – Οι επιλογές Κασσελάκη εξυπηρέτησαν το σχέδιο Μητσοτάκη
- Αχαΐα: Στο νοσοκομείο άνδρας που μαχαιρώθηκε σε τσακωμό για τα παιδιά του
- Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης: Η Στυλιανή Γιαϊλόγλου εξελέγη νέα προϊσταμένη
- Ρωσία: Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα των χωρών με «συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το… στόχο του για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ανακοίνωσε ο Μεντιλίμπαρ
- Φαίη Σκορδά για την απώλεια του πατέρα της: «Δεν καταλάβαινα τι γινόταν, όχι ότι ώρα καταλαβαίνω απλά το έβαλα στην άκρη»
- Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Μεσανατολικό στην ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη
- Oι έντεκα του ΠΑΟΚ στον Βόλο
- Με Τζάκσον οδηγό άλωσε το “London Stadium” η Τσέλσι
- Φέργκιουσον: «Προφανώς και ανησυχώ μην πάθω άνοια»
- «Μπαράζ» επαφών Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
- Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 0-3: Διπλό με «περίπατο» για τους «μπλε» στην Premier League
- ΣΥΡΙΖΑ: Δύο γραμμές για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών - Επίσπευση ζητά ο Κασσελάκης, με την ΠΓ συντάσσονται οι «87»