«Χαριστική βολή» στη Boeing: Καθηλώνονται τα 737 Max και στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο της στήριγμα έχασε ο αμερικανικός κολοσσός της Boeing, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσει στην καθήλωση των 737 Max λόγω αμφιβολιών για την ασφάλειά τους.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τον μεγαλύτερο στόλο 737 Max, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστέρησε να ακολουθήσει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, της Ευρώπης και όχι μόνο, που αποφάσισαν την απαγόρευση

εισόδου του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου στον εναέριο χώρο τους.

BREAKING: President Trump says Boeing 737 Max 8 and 9 planes will be grounded, after two deadly crashes within six months https://t.co/H9n7JKbYS7 pic.twitter.com/k33Yr6aCIv

CBS News (@CBSNews) March 13, 2019

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να "διαβάσουν" τα "μαύρα κουτιά"

Το γερμανικό ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BFU) δεν έχει τα τεχνικά μέσα για να εξετάσει τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

"Δεν θα αναλύσουμε τα μαύρα κουτιά, γιατί δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τα κουτιά αυτά έχουν ένα νέο λογισμικό το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε", δήλωσε.

To Boeing 737 MAX "είναι ένας νέος τύπος αεροσκάφους με ένα νέο μαύρο κουτί, με νέο λογισμικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Γκέρμουτ Φράιταγκ, είπε ο εκπρόσωπος του BFU.

Ντόναλντ Τραμπ737 MaxΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα