Χάος στο Παρίσι: Συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης του Μακρόν (Videos)

ΚΟΣΜΟΣ Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με νεαρούς κουκουλοφόρους στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης που οργανώθηκε σήμερα στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση.

Happening now: #Paris #BlackBloc clash with

police forces. #LoiTravail #Greve12septembre #manif12sept pic.twitter.com/FSHPoIPydX

— th1an1 (@th1an1) September 12, 2017

Η διαδήλωση, που κατευθύνεται από την πλατεία της Βαστίλλης προς την Πλας ντ' Ιταλί, σταμάτησε αρκετές φορές εξαιτίας των επεισοδίων αυτών, κυρίωσε στο ύψος της λεωφόρου ντε λ' Οπιτάλ.

Lots of flares at #LoiTravail protest but as yet we've not seen flare-ups. We've seen gas-masked demonstrators hiding their faces. #Paris pic.twitter.com/Gajr750lIu

Jack Parrock (@jackeparrock) September 12, 2017

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί "έκαναν χρήση δακρυγόνων". Προσπάθησαν επίσης να διαλύσουν τους νεαρούς ταραξίες με νερό υπό πίεση. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για περίπου "300 άτομα με κουκούλες" που προκάλεσαν μικρές ζημίες, κυρίως σε βιτρίνες καταστημάτων και σε διαφημιστικά ταμπλό.

Police use watercannons to try to disperse protesters in #Paris https://t.co/uQkv5nYmrQ pic.twitter.com/jj1EnUdnDk

— Al Saidy (@alsa3idy) September 12, 2017

Στη διαδήλωση του Παρισιού συμμετέχουν 60.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, οι διαδηλωτές είναι περίπου 24.000. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα