Χ.Α.: Τρίτη πτωτική συνεδρίαση, με αθροιστικές απώλειες 2,84%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

“Υποχώρηση και κλείσιμο χαμηλότερα των 850 μονάδων, θα διατηρήσει τον έλεγχο της τάσης στους εν δυνάμει πωλητές”, ανέφερε ο επίλογος του ενδοσυνεδριακού σχολίου και παρά τις σημαντικές βοήθειες που έδωσαν οι τελικές δημοπρασίες, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ο γενικός δείκτης έχασε το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση οριακά ψηλότερα από το τεχνικό όριο των 849 μονάδων και συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 2,84%.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλίμα στο Χ.Α. θυμίζει αυξημένη επιφυλακτικότητα, με τους

πωλητές να έχουν τον έλεγχο της τάσης, ενώ προβληματίζει εντονότατα η απόσυρση των αγοραστών, για τους περισσότερους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινώντας από το ταμπλό των τραπεζικών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από υψηλό volatility, ενώ σημαντικό ρόλο στην τελική εικόνα έπαιξαν και οι τελικές δημοπρασίες.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 755,64 (-1,64%) και 782,34 μονάδων (+1,87%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 768,77 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,10%.

Απέφυγαν το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας, όμως η τελική εικόνα των μετοχών των συστημικών τραπεζών, δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους πωλητές (Alpha Bank +1,37%, Εθνική -0,39%, Eurobank -0,74%, Πειραιώς -0,34%).

Ερχόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση μόνο ο τίτλος του Σαράντη (+1,23%) και αμετάβλητη η μετοχή της Aegean Airlines.

Σημαντικές πιέσεις από την αρχή της συνεδρίασης για την Lamda Development (-8,84%), εν μέσω εκτιμήσεων ότι μπορεί να χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση για το project του Ελληνικού, ενώ με αξιοσημείωτες απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Viohalco (-2,58%), 3E (-2,36%), ΑΔΜΗΕ (-2,29%), ΔΕΗ (-4,14%), Ελλάκτωρ (-3,94%) και Τέρνα Ενεργειακή (-4,99%).

Σε “buy”, από “neutral” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Motor Oil η UBS, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την τιμή - στόχο των 25 ευρώ.

Όπως αναφέρει, η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής δεν συνάδει με τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις. Η UBS σημειώνει τη σημαντική βελτίωση στα περιθώρια διύλισης, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση της εταιρικής φορολογίας.

Ο οίκος σημειώνει ότι η μετοχή έχει υποαποδώσει έναντι του κλάδου και σε σχέση με τα ΕΛΠΕ, το τελευταίο τρίμηνο.

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα, μεταξύ άλλων κινήθηκαν και οι Ίντεργουντ (+29,70%), Lavipharm (+14,77%), Autohellas (+9,31%), Έλαστρον (+5,30%), Αγροτικός Οίκος Σπύρου (+1,49%) και Άβαξ (+2,97%).

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας μέχρι τις 845,88 μονάδες (-1,50%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 849,81 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,05%.

Ο τζίρος αυξήθηκε στα 59 εκατ., από τα οποία τα 2,8 εκατ. αφορούσαν “πακέτα

Χρηματιστήριο ΑθηνώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα