Μπλίνκεν: «Είναι καλύτερα για όλους να επιστρέψουμε στην πυρηνική συμφωνία του 2015»

Η επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν και τον κόσμο, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη διάσκεψη για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων, που φιλοξενείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η

Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να σχεδιάσει μια νέα συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με τη Ρωσία και κάλεσε τη Μόσχα να επιδείξει την ικανότητά της να διαπραγματεύεται με καλή πίστη στις συνομιλίες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

«Ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία συμμορφώνεται – με συνέπεια – με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης», είπε ο Πούτιν σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες σε διάσκεψη για τη συνθήκη στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ινδία: Εννέα νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο (Video)

Πούτιν: Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο – Δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει

Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα