Axios: Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους ο Μασκ επιτίθεται στον Τραμπ

Ο Έλον Μασκ επέκρινε την Τρίτη το νομοσχέδιο του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα υπερβολικό χάος. Ωστόσο, δύο πηγές που μίλησαν με τον Μασκ λένε ότι ήταν απογοητευμένος που δεν κατάφερε να κερδίσει ευνοϊκή μεταχείριση στο νομοσχέδιο και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Η ανάρτηση του Μασκ στο X, η οποία αποκάλεσε το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» του Τραμπ ως «αηδιαστικό βδέλυγμα», άφησε άναυδη την ομάδα του Τραμπ όταν δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου – και σηματοδότησε

την κλιμακούμενη ένταση στον απόηχο της αποχώρησης του Μασκ από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μασκ είχε επικρίνει το νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει ο Τραμπ και στο παρελθόν, αλλά πριν από το απόγευμα της Τρίτης η ρητορική του ήταν πολύ πιο συγκρατημένη και σιωπηλή.

Ο Μασκ και ο Τραμπ παραμένουν φίλοι και σύμμαχοι, δήλωσαν στο Axios τα δύο άτομα που έχουν συχνή επικοινωνία και με τους δύο. Αλλά είπαν ότι ο Τραμπ ήταν κάπως ενοχλημένος από το σαμποτάζ του Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Έλον ήταν χάλια», είπε μια πηγή.

Οι πηγές που γνωρίζουν τη σχέση Τραμπ-Μασκ λένε ότι φαίνεται να υπήρχαν τέσσερα σημεία καμπής που οδήγησαν στην καυστική επίθεση στο νομοσχέδιο του Τραμπ:

Η νομοθεσία μειώνει την φορολογική πίστωση για τα ηλεκτρικά οχήματα που βοηθά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Tesla του Μασκ. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, η εταιρεία του είχε δαπανήσει τουλάχιστον 240.000 δολάρια για άσκηση πίεσης. Παρασκηνιακά, λένε οι πηγές, ο Μασκ υποστήριξε επίσης το μέτρο στη νομοθεσία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μασκ εργαζόταν στον Λευκό Οίκο ως αυτό που ονομάζεται «ειδικός κυβερνητικός υπάλληλος» και είχε συζητήσει την προσπάθεια να παραμείνει σε αυτόν τον ρόλο πέρα ​​από το χρονικό όριο των 130 ημερών που ορίζει ο νόμος για τη θέση του άμισθου συμβούλου. Αλλά τελικά, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί με αυτή την ιδιότητα.Ο Μασκ ήθελε επίσης η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να χρησιμοποιήσει το δορυφορικό του σύστημα Starlink για τον εθνικό έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ανέφεραν οι πηγές. Αλλά η διοίκηση δίστασε λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων και για τεχνολογικούς λόγους. «Δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας να λειτουργεί απλώς από δορυφόρους», είπε η δεύτερη πηγή. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μασκ όμως αφορά την απόσυρση του διορισμού του Τζάρεντ Άιζακμαν, συμμάχου του Μασκ, για τη θέση του διευθυντή της NASA, από τον Τραμπ.

Μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άιζακμαν, η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα στον Λευκό Οίκο ότι ο Σέρτζιο Γκορ – ο διευθυντής του Γραφείου Προεδρικού Προσωπικού που είχε συγκρουστεί με τον Μασκ – ήταν πίσω από την απόφαση.

«Αυτό ήταν το “γαμώτο” του Σέρτζιο στον Μασκ», είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Αλλά δύο άτομα από την κυβέρνηση είπαν ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο: Γερουσιαστές είχαν παραπονεθεί για τον Άιζακμαν επειδή ήταν δωρητής των Δημοκρατικών, είπαν οι ίδιοι, και ο Λευκός Οίκος ήθελε έναν πιστό Ρεπουμπλικάνο.

«Η αντίληψη είναι πραγματικότητα, όμως, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Έλον νόμιζε ότι η κατάσταση με τη NASA ήταν μια τελευταία προσβολή», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Οπότε να ‘μαστε εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Απίθανη μια συνάντηση κορυφής με την Ουκρανία μετά τα χτυπήματα

Αυτοκίνητο «εμβόλισε» σχολική ομάδα στη Γερμανία – Για τροχαίο ατύχημα μιλάει η αστυνομία

Ζαχάροβα για χτύπημα στην Κριμαία: Το καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη της ΕΕ και των Δυτικών χορηγών, πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Axios, Μασκ, Τραμπ,Axios, mask, trab