Αστέρες με πραγματικό πάθος για το περιβάλλον – Αυτοί είναι οι πιο δραστήριοι

ΚΟΣΜΟΣ

Είναι πολλοί οι διάσημοι που προβάλλουν περιβαλλοντικά θέματα. Ωστόσο κάποιοι είναι παθιασμένοι και αξιοποιούν τις πλατφόρμες τους στο διαδίκτυο για να ενδυναμώσουν την περιβαλλοντική συνείδηση.

Αφιερωμένο στους αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας που ανησυχούν για το περιβάλλον και μοιράζονται μηνύματα υπέρ της προστασίας του είναι δημοσίευμα του WWD.

Τα πιο γνωστά ονόματα είναι:

Έμα Γουάτσον

Η Αγγλίδα ηθοποιός, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και για την προστασία του περιβάλλοντος

λάνσαρε το 2011 την οικολογική συλλογή Pure Threads μαζί με την Αλμπέρτα Φερέτι. Αλλά η ώθηση της βιώσιμης μόδας δεν τελείωσε με το βιολογικό βαμβάκι ως υλικό για σειρά ενδυμάτων. Η ηθοποιός δεσμεύτηκε για μια "περιβαλλοντικά ηθική γκαρνταρόμπα" για την περιοδεία προβολής της ταινίας "Beauty and the Beast" με έναν λογαριασμό στο Instagram (@the_press_tour) που δημιουργήθηκε για να καταγράψει ολόκληρο το ταξίδι. Συμπεριέλαβε δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά ή vintage κομμάτια των Rosie Assoulin, Ronald van der Kemp, Dior, Givenchy, Oscar de la Renta, και Miu Miu.

Ζιζέλ Μπούντχεν

Η Παγκόσμια Πρέσβειρα για το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον έχει αξιοποιήσει τη φήμη της σε όλο τον κόσμο για να κάνει τη διαφορά την πατρίδα της, τη Βραζιλία. Η ίδια και ο πατέρας της ίδρυσαν την πρωτοβουλία "Projeto Água Limpa" η οποία εφαρμόζει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Δημιούργησε επίσης το καρτούν "Ζιζέλ και η Πράσινη Ομάδα" (Gisele and the Green Team) το 2010 για να εμπνεύσει νεαρά κορίτσια να νοιάζονται για το περιβάλλον.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Μέσω του Ιδρύματος του, Leonardo DiCaprio Foundation, ο ηθοποιός υποστηρίζει έργα που προστατεύουν την άγρια πανίδα και τα εύθραυστα οικοσυστήματα και εναντιώνεται στην κλιματική αλλαγή, όχι μόνο μέσω οικονομικής στήριξης αλλά και με την προώθηση ταινιών.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ "Before the Flood" του National Geographic, το οποίο στοχεύει να εμπνεύσει τους θεατές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ροζάριο Ντόσον

Η ηθοποιός Ροζάριο Ντόσον και η σχεδιάστρια Αμπρίμα Έργουαϊ ίδρυσαν το brand βιώσιμης μόδας Studio 189 με πρόθεση να δημιουργήσουν μία σειρά ρούχων από τη φάρμα στον καταναλωτή που υποστηρίζει τις τοπικές οικονομίες στην Αφρική. Το καλοκαίρι κέρδισαν το ετήσιο βραβείο και το χρηματικό ποσό των 80.000 δολαρίων από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ (πρωτοβουλία CFDA + Lexus Fashion Initiative)

Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ο ηθοποιός είναι σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Προστασίας των Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ και διοχέτευε επί δεκαετίες τον ακτιβισμό του σε περιβαλλοντικούς σκοπούς συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του "The Redford Centre", το οποίο αξιοποιεί ταινίες και ΜΜΕ για να εμπνεύσει την υλοποίηση δράσεων για το περιβάλλον.

SZA

Η υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια προβάλλει τη βιώσιμη σειρά ρούχων που δημιούργησε, Ctrl Fishing Co. και ανάρτησε φωτογραφία της να φορά ένα T-shirt με το σύνθημα "Sustainability Gang" (Βιώσιμη Συμμορία).

Τζέσικα Άλμπα

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο με την εταιρεία της που λειτουργεί από το 2011 και έχει την επωνυμία "The Honest Company" προσφέρει προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι που φτιάχνονται με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πιρς Μπρόσναν

Ο πρώην ηθοποιός των ταινιών "007" είναι σε αποστολή να σώσει τον πλανήτη - από τους κινδύνους της περιβαλλοντικής καταστροφής. Ο Μπρόσναν κατάφερε να μποϊκοτάρει την πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο της ταινίας "GoldenEye" το 1995 για να διαμαρτυρηθεί για το γαλλικό πρόγραμμα πυρηνικών δοκιμών και συνέχισε να υποστηρίζει περιβαλλοντικούς σκοπούς με τη σύζυγό του, Κίλι Σέι Σμιθ. Το ζευγάρι σκηνοθέτησε το 2016 το ντοκιμαντέρ "Poisoning Paradise" παίρνοντας θέση εναντίον των δοκιμών βιοτεχνολογίας στη Χαβάη.

περιβάλλοναστέρεςηθοποιοίμοντέλαWWDHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα