Άρης Σερβετάλης: Η απάντηση μετά την κατακραυγή και ο διχασμός στο Twitter – Τον υποστηρίζουν θερμά οι αντιεμβολιαστές (Video)

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», όπου πρωταγωνιστούσε, με αιτιολογία ότι δε δέχεται τον διαχωρισμό των θεατών σε εμβολιασμένους και μη.

Χρήστες του διαδικτύου αλλά και άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου αντέδρασαν έντονα με την απόφαση αυτή του ηθοποιού που είχε ως αποτέλεσμα η παράσταση να ρίξει αυλαία, αφήνοντας τους συναδέλφους του άνεργους.

Θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο

Η Φαίη Κοκκινοπούλου η οποία συμμετείχε επίσης στην παράσταση, ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν, επισημαίνοντας μέσω μιας

ανάρτησής της ότι η αποχώρηση αυτή θα επηρεάσει και την υπόλοιπη παραγωγή, ενώ είναι πιθανό κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μη συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε» έγραψε, ρίχνοντας τα «πυρά» της στον Άρη Σερβετάλη.

«Τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία και για άλλα θέματα», εννοώντας τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο ανέφερε μέσω Instagram ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε μια αιχμηρή ανάρτησή του για την απόφαση του συναδέλφου του.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δεν θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει την μπάλα στην εξέδρα, προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη. Πώς να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο; (Ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως. Δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δεν σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία, πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό» έγραψε χαρακτηριστικά.

Την αντίθεσή του με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη εξέφρασε και ο Σπύρος Μπιμπίλας

«Εμείς έχουμε μείνει όλοι άναυδοι με αυτή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, ο οποίος δεν ανήκει στο σωματείο των ηθοποιών, έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις του ότι δεν θέλει να ανήκει σε σωματεία.

Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την απόφασή του και θεωρώ παράλογο να έχει γίνει τέτοια συμφωνία με τον παραγωγό. Πληροφορούμαι όμως ότι πάνε για μια αντικατάσταση.

Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, μιλώντας στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης ήταν ένας ακόμα συνάδερφός του που αντέδρασε, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter τα εξής:

«Αναμένουμε δήλωση του Σερβετάλη που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες».

Αναμένουμε δήλωση του #σερβεταλης που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες.

— Tzortzakis Harrys (@h_tzortzakis) November 23, 2021 Διχασμός στο Twitter – Αντιεμβολιαστές στο πλευρό του Σερβετάλη

Εκτός από τους συναδέλφους του, ποικίλες ήταν και οι αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου με τις απόψεις στον κόσμο των social media να διχάζονται, ωστόσο.

Από τη μια πλευρά, πολλοί χρήστες επικρίνουν τον Άρη Σερβετάλη γιατί με την απόφασή του στάθηκε αιτία να μείνουν άνεργοι οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, ενώ τον κατηγορούν ότι υπερασπίζεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα, την ώρα που οι νεκροί και τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, αντιεμβολιαστές τον συγχαίρουν για την κίνησή του, ενθαρρύνοντας και άλλους ηθοποιούς να πράξουν αντιστοίχως.

Δεν είμαστε Α Γ Ε Λ Η ρε ηλίθιοι.
Καταλαβατε??#με_τον_Σερβεταλη pic.twitter.com/TnZbP7AyKa

— ☧ Koza Mostra (@Koza_Mo) November 24, 2021

#με_τον_Σερβεταλη ρε ανήθικα σκύβαλα,γιατί τουλάχιστον αυτός αποδείχθηκε πιο καρυδάτος & ηθικότερος από εσάς τα ζωντόβολα που σαν χεσμένες πουτ@νες βάλατε ταμπέλες στον κόσμο βρίζοντας χυδαία με ψόφους…

— Πάπιος (@panos__pao) November 23, 2021

Σε έναν κόσμο γεμάτο Μπουρδούμηδες και Κοκκινόπουλους, να είσαι ο Άρης Σερβετάλης. #Σερβεταλης #με_τον_Σερβεταλη

— Χαριτίνη (@HaritinyFeg) November 24, 2021 Τι απαντά ο Άρης Σερβετάλης

Την πρώτη του απάντηση, μετά την απόφαση να εγκαταλείψει την παράσταση «Ρινόκερος», έδωσε μέσω Instagram ο Άρης Σερβετάλης έπειτα από σωρεία αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο όσο και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει την παραγωγή για τις θέσεις και τις απόψεις του σχετικά με τα νέα μέτρα, επισημαίνοντας ότι δεν προτίθεται να υποστηρίξει τον διαχωρισμό των ανθρώπων.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα.

Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (…) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας» έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άρης Σερβετάλης (@aris_servetalis)

Διαβάστε επίσης:

MadWalk 2021: Οι λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις! (Videos)

Γιάννης Αϊβάζης: Συγκλονίζει μιλώντας για τον κορωνοϊό – «Η κόρη μου έκλαιγε και μου έλεγε δεν θέλω να σε χάσω»

Τέιλορ Σουίφτ: Στην κορυφή του Billboard το «All Too Well»

Keywords
Τυχαία Θέματα