Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: Αταλάντευτη η αποφασιστικότητά μας έναντι κάθε επιβουλέα

«Αταλάντευτη η η αποφασιστικότητά μας έναντι κάθε επιβουλέα» τονίζει, σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για τη σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Απαράμιλλο το ΟΧΙ του ‘40», συμπληρώνει και υπογραμμίζει: «Διαχρονικό το “Πνεύμα του Μετώπου”». «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Παραλληλισμούς της ιταλικής συμπεριφοράς το 1940 με τη σημερινή τουρκική συμπεριφορά υπαινίσσεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

στην ημερήσια διαταγή του για την 28η Οκτωβρίου. 

«Ο τότε επιβουλέας της Πατρίδος δεν έκρυβε τις επεκτατικές του επιδιώξεις. Είχε ήδη καταλάβει εδάφη της Σομαλίας, είχε εισβάλει στη Λιβύη και απειλούσε την Αιθιοπία και το Σουδάν. Ονειρευόταν την ανασύσταση μιας Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό είχε επινοήσει και το αναθεωρητικό δόγμα MARE NOSTRUM για τη Μεσόγειο. Προκαλούσε μάλιστα συνεχώς με παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εμπλοκές με ελληνικά πολεμικά πλοία και κραυγαλέα προπαγανδιστικά ψέματα (…)  Απειλούσε και προσέβαλλε με στόμφο και έπαρση έναν λαό που στο διάβα των αιώνων έχει δώσει στην πράξη και με το αίμα του τα πειστήρια του πάθους του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος. 

«Αυτός είναι ο εθνικός προορισμός, αυτός είναι ο προορισμός και η μοίρα μας χιλιάδες χρόνια τώρα! Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού!» προσθέτει ο ΑΓΕΕΘΑ. 

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: Στρατιωτική παρέλαση με F-16, Spitfire και ρίψεις αλεξιπτωτιστών στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Το Οχυρό Ρούπελ σε μια εντυπωσιακή αναπαράσταση από Playmobil (Photos)

«Κυρία Φώφη μη φοβάσαι»: Συγκίνηση από τη ζωγραφιά που άφησε 7χρονη για την Γεννηματά

Keywords
Τυχαία Θέματα