ΑΠΘ: Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη

Άκαρπη απέβη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην εκλογική διαδικασία που έγινε κατά τη συνεδρίαση του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου έλαβαν δύο ψήφους ο υποψήφιος πρύτανης, καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης και δύο ο έτερος υποψήφιος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Στυλιανίδης, ενώ επτά μέλη ψήφισαν λευκό.

Προηγήθηκε συνεδρίαση όπου ορίστηκε -ως αρχαιότερο μέλος του Συμβουλίου- μεταβατικός πρύτανης του Ιδρύματος ο καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, καθώς με την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ πριν από μία εβδομάδα εξέπεσε του αξιώματος ο καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας και οι αντιπρυτάνεις που είχε ορίσει.

Στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη απαιτείτο από τον νόμο πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11) των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (καθότι τη Δευτέρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος) και για να εκλεγεί πρύτανης απαιτείται πλειοψηφία επτά ενδεκάτων (7/11) των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 11 Ιουνίου, οπότε θα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών.

Αν κανείς υποψήφιος δεν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, και εφόσον το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, διενεργείται κλήρωση μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων κλείνοντας ραντεβού με τον… επιτήδειο για του δώσει δήθεν λεφτά

Άγρια επίθεση σε 67χρονη στα Εξάρχεια (Video)

Νέα καταγγελία μετά το πρωτοφανές ιατρικό λάθος στο Τζάνειο – Χορηγήθηκε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Keywords