Αποστάσεις Μαξίμου από τις δηλώσεις Φίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στη ΝΔ για την ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εξαπέλυσε το Μαξίμου, κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του προσωπικές.

«Η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την αντίδραση της ΝΔ

στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την κινητοποίηση του «Παραιτηθείτε», απόψεις που κατά τις ίδιες πηγές είναι προσωπικές.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν επίσης στη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και σημειώνουν ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο.

Οι δηλώσεις Φίλη

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνέντευξή του στον στον Alpha 9,89 ανέφερε ότι το «κίνημα παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ''κινήματα κατσαρόλας''. Το κίνημα ''παραιτηθείτε'' είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», τόνισε ο κ. Φίλης στη συνέντευξή του.

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, επεσήμανε πως «το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη Δημοκρατία».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Φίλη πήρε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM», «ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία απλώς είναι λίγο παράδοξο όλοι αυτοί που στην πραγματικότητα έχουν ένα πρόβλημα με τη λέξη 'λαός', όχι μόνο με τη λέξη λαϊκισμός να κατεβαίνουν τώρα σε κάτι που προφανώς όταν το έβλεπαν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το οίκτιραν και αισθάνονταν κάποιου είδους ανατριχίλα. Εγώ χαίρομαι να βλέπω τέτοια πράγματα αναστροφής της πραγματικότητας, μου φαίνεται ότι καλό είναι να ξέρουμε τι είναι ο καθένας σε αυτή την κοινωνία.»

Πάντως ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί.

ΝΔ: Ο Νίκος Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο να παραιτηθεί αμέσως

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. και καλεί τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:
«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει.
Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη.
Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Απάντηση Φίλη στον Μητσοτάκη

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απάντησε με προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που τον κάλεσε να παραιτηθεί. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αγκαλιάσει το κίνημα «Παραιτηθείτε», το οποίο -όπως αναφέρει- είναι ακροδεξιάς κατεύθυνσης. «Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», τόνισε μεταξύ άλλων

δηλώσεις ΦίληΝίκος Φίληςκίνημα παραιτηθείτεHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα