Αποκάλυψη τώρα: Είναι αυτός ο μυστηριώδης Banksy;

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Banksy είναι διάσημος, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος είναι. Θεωρίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω απ' τον τον θρυλικό καλλιτέχνη του γκράφιτι που έχει κοσμήσει με τα έργα του πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει πολλές. Μέχρι και ότι πρόκειται για τον Robert Del Naja του συγκροτήματος Massive Attack έχει γραφτεί, όμως κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια είναι η ταυτότητα του μυστηριώδους street artist.

Η Daily Mail

πάντως δημοσιεύει μια φωτογραφία, που δηλώνει ότι έχει τραβηχτεί το 2004 απ' τον Christopher Wilson, και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον Banksy.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται επί τω έργω ένας άντρας που φοράει στολή εργασίας, καπέλο και φωσφοριζέ γιλέκο. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί ενώ ζωγράφιζε τον τοίχο της παμπ White Horse στο Λίβερπουλ, ένα απ' τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, που όμως σβήστηκε κατά την ανακαίνιση του κτηρίου το 2014.

Η Daily Mail υποστηρίζει λοιπόν ότι πρόκειται για τον Robin Gunningham απ' το Μπρίστολ, πρόσωπο που είχε υποδείξει η εφημερίδα για πρώτη φορά το 2008 έπειτα από ένα χρόνο έρευνας κι αφότου μίλησαν με δεκάδες άτομα που σχετίζονται με αυτόν.

Τότε ο καλλιτέχνης δεν διέψευσε ακριβώς τις φήμες και ανακοίνωσε στο site του: «Δεν μπορώ να σχολιάσω το ποιος μπορεί να είναι ή όχι ο Banksy, αλλά οποιοσδήποτε περιγράφεται ως «καλός στην ζωγραφική δεν ακούγεται σαν τον Banksy».

Την περασμένη εβδομάδα ένας άλλος άντρας, έστειλε μια φωτογραφία απ' το Τελ Αβίβ υποστηρίζοντας ότι είναι ο Banksy. Τελικά αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον αγγλο-ισραηλινό γκραφιτά James Ames.

Banksyποιος είναιταυτότηταφωτογραφίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα