Αποκάλυψη Ρούσκα: Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις κατοικιών και αυτοκινήτων (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Επέλαση πλειστηριασμών και κατασχέσεων προανήγγειλε -μέσω του ΣΚΑΪ- ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας.

Η εφορία αυτή τη στιγμή διεξάγει όλες τις κατασχέσεις, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τις κατασχέσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Όταν αρχίσουν «ουαί τις ηττημένοις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας, αποκαλύπτοντας πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών

στοιχείων από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων πρόσθεσε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, τον Αύγουστο, ότι επίκειται Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς του ελληνικού δημοσίου. Χαρακτήρισε μάλιστα Τράπεζες και δήμους «περισσότερο επιλεκτικούς» στις υποθέσεις «που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων για «ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων μεγάλης αξίας» από συλλογικότητες, ο κ. Ρούσκας κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει «αν θέλει να εφαρμοστούν οι νόμοι ή αν δεν θέλει και να μην μας αφήνουν να γινόμαστε εβδομαδιαίως η χλεύη».

«Για ακίνητη περιουσία μέχρι 500.000 δεν κάναμε πλειστηριασμούς. Όσο προστατεύαμε τις πρώτες κατοικίες δεχόμασταν επιθέσεις για τα υπόλοιπα ακίνητα. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία χωρίς κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Πρέπει -πρόσθεσε- «να νομοθετήσει ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος όχι. Πρέπει να υπάρχει οδηγία σαφής και με τη βούλα». «Υπήρξαν πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν έγιναν», σημείωσε.

συμβολαιογράφοιΡούσκαςκατασχέσειςακίνητααυτοκίνηταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα