Αποκάλυψη: Ο ρόλος της αλβανικής μαφίας στη διακίνηση μεταναστών στη Βρετανία (Video)

Η αλβανική μαφία διακινεί μετανάστες στη Βρετανία, έναντι 4.000 λιρών ανά άτομο, αποκαλύπτει η Daily Mail, που τονίζει ότι τον Αύγουστο πέρασαν την Μάγχη περισσότεροι μετανάστες απ΄ ό, τι όλο το 2020.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλος ο αριθμός των μεταναστών που διακινούνται, που οι τιμές έπεσαν από τις 10.000 στις 4.000 λίρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των Αλβανών μεταναστών που κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι με τη βοήθεια της μαφίας. Τον Αύγουστο

συγκεκριμένα, πέρασαν την Μάγχη 8.644 μετανάστες, ενώ το 2020 ο συνολικός αριθμός των μεταναστών ήταν 8.410 άτομα. Από την αρχή του χρόνου έχουν καταφέρει να περάσουν στη Βρετανία συνολικά 6.000 Αλβανοί, ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια είχαν μπει στη Βρετανία συνολικά 900 Αλβανοί μετανάστες.

Intelligence reports suggest that Albanians now account for up to 60 per cent of cross-Channel illegal migrants. More than 700 Albanians reached Britain in small boats in just one day. None have legitimate claims to refugee status. https://t.co/GRKLkt8k6L

— Mark Higgie (@MarkHiggie1) August 27, 2022

Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί μηνύματα στο TikTok, που «διαφημίζουν» τη μείωση του κόστους της διακίνησης, που έπεσε στις 4.000 λίρες.

Η Λούσι Μόριτον, επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης επισήμανε ότι οι χαμηλότερες τιμές που ζητούν οι διακινητές αποτελεί ένδειξη πως υπάρχει «ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο, με χαρακτηριστικά εμπορικής γραμμής εισόδου στη Βρετανία».

Ερωτηθείσα από το BBC γιατί φτάνουν στη Βρετανία τόσοι πολλοί Αλβανοί, η Λούσι Μόριτον απάντησε ότι «δεν υπάρχει καθολική απάντηση για τα αίτια αυτού του φαινομένου». Πρόσθεσε ότι «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι Αλβανοί εγκληματίες εμπλέκονται σε αυτή τη γραμμή διακίνησης και είναι φυσιολογική εξέλιξη ότι απευθύνονται σε άτομα που μιλούν την ίδια γλώσσα».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί μετανάστες είναι νεαροί άνδρες με τατουάζ που παραπέμπουν σε άτομα που έχουν βγει από φυλακές. Οι έξι στους δέκα Αλβανοί που φτάνουν στη Βρετανία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: είναι νεαροί άνδρες, κουρεμένοι όπως οι κρατούμενοι σε φυλακές, με τατουάζ φυλακισμένων.

Διαβάστε επίσης:

Βαθαίνει η ενεργειακή κρίση – Η Ρωσία «κόβει» το πετρέλαιο στις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή

Τρόμος στο Τέξας: 4χρονος πήγε στο σχολείο του έχοντας στην τσάντα του ένα γεμάτο όπλο – Συνελήφθη ο πατέρας του

Θρίλερ στη Μόσχα: Ερωτηματικά για τον μυστηριώδη θάνατο του προέδρου της Lukoil

Keywords
Τυχαία Θέματα