Αποκαλύψεις από τη FAZ
Σε οριακό σημείο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για το προσφυγικό στην Ευρώπη ενόψει της Συνόδου, καθώς αρκετοί από τους ηγέτες βρίσκονται σε δεινή θέση και σε τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους λόγω εσωτερικών πιέσεων.
Στην Ειδική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για την Πολιτική Ασύλου την Κυριακή, πρέπει να εγκριθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι κινούνται μεταξύ των κρατών της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο της τελικής δήλωσης που έχει στη
Σύμφωνα με το προσχέδιο στη μίνι σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σειρά μέτρων για την πρόληψη της διακίνησης των αιτούντων άσυλο μεταξύ των χωρών μελών «Δεν υπάρχει δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του κράτους μέλους στο οποίο ζητείται άσυλο» αναφέρει το σχέδιο. «Βλέπουμε μεγάλη ανάγκη για σημαντική μείωση των δευτερογενών κινήσεων».
Έλεγχοι σε σταθμούς και αεροδρόμια
Οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει συνεπώς να παραμείνουν στη χώρα της ΕΕ που είναι αρμόδια για την αίτηση ασύλου, αλλιώς προβλέπονται κυρώσεις. Στους σταθμούς λεωφορείων και στα αεροδρόμια πρέπει επομένως να διενεργούνται έλεγχοι. Οι συμμετέχοντες στην ειδική σύνοδο κορυφής πρέπει, επίσης, να υποστηρίξουν την επέκταση του οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex της ΕΕ.
Ταυτόχρονα, στο προσχέδιο διατυπώνεται σαφής προειδοποίηση ενάντια σε μονομερή μέτρα. «Οι μονομερείς και ασυντόνιστες ενέργειες όχι μόνο είναι λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά θα έθεταν σε κίνδυνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιτεύγματα του Σένγκεν» λέει το κείμενο. Στόχος της συνάντησης την Κυριακή είναι «να εργαστούμε για ευρωπαϊκές λύσεις» τόνισε ο Γιούνκερ.
Η Μέρκελ βρίσκεται υπό την πίεση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer (CSU) στο ζήτημα των προσφύγων: Θέλει να απορρίψει τους μετανάστες στα γερμανικά σύνορα, οι οποίοι έχουν ήδη καταχωριστεί ως αιτούντες άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Μέρκελ απορρίπτει τέτοιες εθνικές μονομερείς ενέργειες. Τη Δευτέρα, τα κόμματα της Ένωσης συμφώνησαν ότι η Μέρκελ θα έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί λύσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έως το τέλος του μήνα.
Την Κυριακή το απόγευμα, η Μέρκελ θα συναντηθεί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Αυστρία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και την Ισπανία. Θα πρέπει επίσης να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και των 28 κρατών μελών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Όχι σε «βρώμικη» συμφωνία με Ιταλούς και Έλληνες εις βάρος των Γερμανών
Ο βαυαρικός βραχίονας των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (CDU), προειδοποίησε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να μην κλείσει μια «βρώμικη συμφωνία» για το προσφυγικό με τους Έλληνες και τους Ιταλούς.
«Ανησυχούμε που η Α. Μέρκελ τριγυρνά τώρα με ένα βιβλιάριο επιταγών στην Ευρώπη. Χρειάζεται την Ελλάδα και την Ιταλία, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων.
Οι Ιταλοί χρειάζονται χρήματα για τις τράπεζές τους και οι Έλληνες ελάφρυνση του χρέους, αλλά για το κόμμα μας είναι σαφές: Δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων. Δεν είναι ορθό να αναμειγνύονται ανόμοια πράγματα» δήλωσε ο Μάρκους, μέλος του προεδρείου του CSU, στο «Δίκτυο συντακτών (εφημερίδων) της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND), το οποίο υπενθυμίζει ότι παρόμοιες απόψεις έχει εκφράσει και ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.
Σύνοδος ΚορυφήςπροσφυγικόΕλλάδαΓερμανίαΣένγκενHas video: Exclude from popular: 0
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άντρας παντρεύτηκε στα 55 του αλλά κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη νύφη… [video]
- Πλούτισε από την Ελληνική Κρίση και τώρα κάνει στροφή στην καριέρα του [photos]
- Survivor - Spoiler: Μόλις έσκασε η επιβεβαιωμένη διαρροή. Αυτός αποχωρεί απόψε... (21/6)
- Ανατριχιαστική ιστορία: «Είδα το νεκρό αδερφό μου και ανακάλυψα κάτι σοκαριστικό»
- Γυρίζουν την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ οι «οικογενειακοί» γιατροί
- Απίστευτη τραγωδία: "Έσβησε" 16χρονη μέσα σε 24 ώρες!
- Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Βρέθηκε σε σπίτι το στίγμα του κινητού της
- Και η Άρτα κατά των εξορύξεων
- Eurogroup: Κόφτης στην ελληνική υπεραισιοδοξία για ουσιαστική μείωση χρέους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Συντάξεις: Μεγαλύτερες μειώσεις για συνταξιούχους ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Οργανισμών του Δημοσίου λόγω… ΕΦΚΑ
- Αγωγή στον Καμμένο από πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ: «Ραντεβού στα ακροατήρια!»
- Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Όλη Ελλάδα γεμίζει νότες!
- Αττική: Έκαψαν τρία ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας τα ξημερώματα
- Κυβερνητικοί εταίροι εν διαστάσει - Ποια είναι τα εκλογικά σενάρια
- Επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη: Έχετε έξω τον Μπαρμπαρούση και μέσα την Ηριάννα
- Αποκαλύψεις από τη FAZ
- Καραμανλής: Κάτι θα πάρουν στην κυβέρνηση, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Αποκαλύψεις από τη FAZ
- Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Όλη Ελλάδα γεμίζει νότες!
- Καραμανλής: Κάτι θα πάρουν στην κυβέρνηση, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό
- Καραμανλής: Κάτι θα πάρουν, γι’ αυτό λύγισαν στο Σκοπιανό
- Αγωνία για κυκλοφοριακή κατάρρευση: Τουλάχιστον έξι εφημερίδες θα αλλάξουν διευθυντή το φθινόπωρο
- Akon: Θα κυκλοφορήσει δικό του κρυπτονόμισμα για να βοηθήσει την αφρικανική ήπειρο
- «Να γίνει ελάφρυνση χρέους, καθώς η Γερμανία αποκόμισε κέρδη 2,9 δισ. από τόκους ελληνικών ομολόγων»
- Ληστεία στα διόδια της Αττικής Οδού: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το χρηματοκιβώτιο
- Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ακόμη πιο κοντά στον Πούκι ο ΠΑΟΚ
- Ο φοβερός και τρομερός Τυραννόσαυρος δεν μπορούσε να... βγάλει γλώσσα
- Με ανένδοτο κατά των πλειστηριασμών και… Γιώτα Νέγκα ξεκινά αύριο το φεστιβάλ Unity
- Μουντιάλ 2018: Μέσι και Αργεντινή στην κόψη του ξυραφιού -Kόντρα στην Κροατία απόψε
- Νέες ανατροπές σε αντικειμενικές αξίες και ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία- Τι θα αλλάξει
- Ληστεία στα διόδια – Απείλησαν την υπάλληλο
- Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Ρόδο με συμμετοχή 25 κρατών
- Σγουρίδης: Ο Λαζαρίδης, ο Κατσίκης και εγώ δεχόμαστε απειλές για τις ζωές μας (VIDEO)
- Πάτρα - Περισσότεροι από 1.700 μαθητές, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (φωτο)
- Ο γάμος μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού