Από το κακό στο χειρότερο για τον ακροδεξιό Μπολσονάρου – Μετά τον κορωνοϊό, τον δάγκωσε άσχημα στο χέρι ένα τεράστιο πουλί

ΚΟΣΜΟΣ

 

Στη χώρα μας όταν θέλουμε να δείξουμε ότι κάποιου το μυαλό δεν παίρνει στροφές λέμε «τον πάτησε η κότα» δηλαδή είναι τόσο βραδύνους που τον πάτησε η κότα. Τώρα στη Βραζιλία θα λένε για τον ακροδεξιό Μπολσονάρου που τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και που ο ίδιος βρέθηκε θετικός, ότι τον «δάγκωσε η ρέα».
Τι είναι η Ρέα θα αναρωτηθείτε. Η Ρέα είναι παλαιόγναθο ατροπιδοφόρο πτηνό της οικογενείας των Ρεϊδών, που ζει αποκλειστικά στην Νότια Αμερική. Tο παρουσιαστικό της θυμίζει στρουθοκάμηλο, με μέγεθος ικανό για να της δώσει τον «τίτλο» του

μεγαλύτερου πτηνού στην Νότια Αμερική, από 90-145 εκατοστά σε μήκος και 90-180 εκ σε ύψος, ενώ το βάρος της κυμαίνεται από 15-40 κιλά. 


Η ρέα θεωρείται παμφάγο πτηνό, καθώς περιλαμβάνει τόσο φυτική όσο και ζωική ύλη στην διατροφή της, κυρίως φύλλα πλατύφυλλων δένδρων, σπέρματα και φρούτα όταν είναι η εποχή τους, αλλά και ζωική ύλη, κυρίως έντομα, σκορπιούς, μικρά τρωκτικά, ερπετά και μικρά πουλιά.
Ένα κοπάδι από τέτοια πτηνά έχει στη βίλλα του το Palacio de Alvorada o Μπολσονάρου ο οποίος μένει σε κατ οίκον καρνατίνα επειδή βρέθηκε θετικός στον covid 19. «Τη γριπούλα» που έλεγε και ο ίδιος. 
Πήγε λοιπόν βόλτα στον κήπο του και για κάποιο λόγο εκνεύρισε τις ρέες και μια από αυτές του όρμηξε και τον δάγκωσε στο χέρι. 
 

ρέαπουλίστρουθοκάμηλοςΒρα;ζιλίαΜπολσονάρουΔάγκωμαΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα